Hlavní obsah

Kucka si přivezl pohodu ze slovenské reprezentace a spasil Spartu

PRAHA

Už se zdálo, že fotbalisté Sparty ztratí na domácím hřišti další ligové body. Nakonec však vydřeli šťastné vítězství nad Jabloncem (1:0), které jim tři minuty před koncem zajistil slovenský reprezentant Juraj Kucka. „S reprezentací jsme zažili skvělý vstup do kvalifikace a lepší teď bude také nálada v kabině Sparty, která je mým hlavním týmem,“ pochvaloval si hrdina dne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty gratulují Kuraji Kuckovi (druhý zprava) k vítěznému gólu proti Jablonci.

Článek

Za tři minuty dvanáct stihl rozhodnout. „Byl to vyrovnaný zápas. Šance měl i soupeř, takže nakonec vyhrál šťastnější a tím jsme byli my,“ uznal Juraj Kucka, že v duelu mistra s vicemistrem vydřela Sparta zlaté tři body.

Zatímco český fotbal se po porážce národního týmu s Litvou utápí v další mizérii, Letenští mohou být rádi, že ochutnali trochu slovenské euforie. Rohový kop krajana Žofčáka využil Kucka, který je protagonistou úspěšného tažení slovenské reprezentace. „Je to příjemné, kvalifikaci jsme výhrami nad Makedonií a v Rusku začali výborně. Ale reprezentovat jezdím jednou za měsíc, mým hlavním týmem je Sparta. Nálada v kabině se zvedla už po vysokém vítězství v Brně, teď bude ještě lepší,“ pochvaloval si úspěšný střelec.

Do bývalé formy má ještě hrdina dne daleko

Po startu na mistrovství světa v Jihoafrické republice neměl Kucka žádnou dovolenou a hned začal novou sezonu ve Spartě. „Do své formy z minulého ročníku má Jura ještě pořád daleko. Nedaří se nám ho udržet úplně zdravého, navíc odjíždí na srazy reprezentace, takže nám vypadává z tréninku,“ poukázal kouč Jozef Chovanec.

Na důrazného záložníka však samozřejmě spoléhá dál. „Jablonci dal sice Kucka gól, navazovat by však měl hlavně na zápas v Brně, kde podal lepší výkon. Měl by si častěji nabíhat do vápna. Aby jen držel prostor ve středu hřiště, to je málo.“

Spartě hodně pomohl také návrat Vacka, který se po zranění postavil v záloze právě po bok Kucky. „Typologicky se k sobě hodí, moc jiných variant ani nemáme. Kamilova pracovitost nám v úvodu sezony hodně chyběla, obsáhne velký prostor a vyveze míč,“ připomněl Chovanec.

Jeho tým se od pondělka začne chystat na čtvrteční domácí duel s Palermem, kterým Sparta vstoupí do základní skupiny Evropské ligy.

Reklama