Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 4:0Olomouc smetla fotbalisty Liberce třemi góly za čtvrt hodiny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hubník 1 : 0
12. Petr 2 : 0
17. Navrátil 3 : 0
55. Janotka 4 : 0

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce rozstříleli v 9. kole první ligy Liberec 4:0 a po předchozích dvou remízách opět naplno bodovali. Stále neporažený druhý tým rozhodl o své výhře hned v úvodu zápasu, když v rozmezí čtvrt hodiny skórovali Hubník, Petr a Navrátil. Hubník dal už ve druhé minutě sedmý gól v sezoně, jímž se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Článek

V sestavě domácích chyběli zranění Melinho, Kučera a Vepřek, jen na lavičce zůstal Šultes. Hosté přijeli také oslabeni. Pro zranění nenastoupili Nezmar, Fleišman a Zeman.

Už ve 2. minutě šla Sigma do vedení. Gólman Bičík se při vyběhnutí srazil s Hubníkem, který souboj ustál lépe a z velkého vápna zakončoval do prázdné branky.

Sigma pokračovala v nátlakové hře a přišla další branka. Parádní akci Janotky s Hubníkem zakončil hlavičkou s odrazem od břevna Petr. Další branka na sebe nedala dlouho čekat. Navrátil s Hořavou si pohráli s obranou Liberce a první jmenovaný nádhernou střelou nechal zapomenout na dvě neproměněné šance proti Mladé Boleslavi. Po sedmnácti minutách tak Sigma vedla 3:0.

Další šanci na zvýšení měl po Hubníkově pasu Janotka, ale v těžké pozici přestřelil. Sigma měla nadále převahu, Liberec se snažil, ale jeho hráči byli často v roli statistů a uchylovali se k častým faulům. První šanci hostí měl ve 38. minutě Bošančič, sudí Damková však před tím přehlédla evidentní faul na Rossiho. V další šanci selhal po akci Keriče Vojta a sám před Drobiszem vysoko přestřelil.

I ve druhém poločase začala Olomouc útočně, v koncovce však scházela přesnost. Slovan udělal o přestávce jednu změnu, když Bošančiče vyměnil Sivrič. Změnu liberecké hry to nepřineslo, a tak přišel čtvrtý gól v síti Bičíka. Janotka unikl po křídle a s pomocí teče Dejmka zvýšil na 4:0. Pátý gól mohl přidat Navrátil, před prázdnou branku mu míč naservíroval výborný Petr. Střely do prázdné branky zatím mladému útočníkovi nejdou, a tak se skóre nezměnilo. Snížit mohl Štajner, ale ideální moment prováhal a Drobisz jeho střelu vyrazil na roh.

Souboj o vedení v pořadí tabulce střelců pak na svoji stranu mohl zvrátit Hubník, jeho hlavičku však efektním zákrokem vytěsnil Bičík a Hubník tak osmou trefu v sezoně nepřidal. Liberec mohl vstřelit čestný úspěch, Drobisz vychytal i Váchu.

Utkání pokračovalo v ofenzivním duchu. Šance zahodili na straně hostí Gebre Selassie a na domácí střídající Šultes a Přikryl.

SK Sigma Olomouc - FC Slovan Liberec 4:0 (3:0)
Branky: 2. Hubník, 12. Petr, 17. Navrátil, 55. Janotka. Rozhodčí: Damková - Marek, Moláček. ŽK: Gecov, Vácha (oba Liberec). Diváci: 5020.
Olomouc: Drobisz - Dreksa, Machalický, Škerle - Rossi, Bajer (75. Ordoš), Hořava, Janotka, Navrátil (63. Přikryl) - Hubník, Petr (70. Šultes). Trenér: Psotka.
Liberec: Bičík - Holeňák, Dejmek, Gebre Selassie - Gecov, Vácha, Liška (25. Vulin), Vojta (61. Papoušek), Bosančič (46. Sivrič) - Kerič, Štajner. Trenér: Petřík.

Reklama