Hlavní obsah

Liberecký Štajner chce stihnout reprezentaci i rozlučku v Hannoveru

Rozjížděl většinu akcí libereckých fotbalistů při derby v Teplicích. Záložník Jiří Štajner kombinoval, nahrával, ale gólu v síti domácích se stejně jako jeho spoluhráči nedočkal. Takže opouštěl teplický stadión po porážce 0:1 a to byl důvod k rozpakům.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Jiří Štajner.

Článek

Co Liberci chybělo k vyrovnání?

Asi nějaká větší šance. Teplice daly gól z penalty a zbytek zápasu odbránily a hrály na brejky, což jim vyhovuje.

Bylo hodně těžké prosadit se proti jejich hře?

První poločas jsme hráli lépe, než druhý. Zvedli jsme se až pětadvacet minut před koncem, ale nekalkulovali jsme s tím, že by domácí mohli být unavení, když měli v nohou předešlý zápas s Olomoucí.

Jak jste se cítil před odjezdem na reprezentační sraz?

Dobře. Nechci hodnotit svůj výkon, ale fyzicky jsem na tom slušně. Ale prohráli jsme a na mých pocitech nezáleží.

Na teplickém stadiónu jste se představil už podruhé v této sezóně. Předtím v utkání s Ústím nad Labem. Mohl byste porovnat oba zápasy?

Proti Teplicím byl horší terén, na němž se nedalo moc tvořit. A nebudu se vyjadřovat k výkonům rozhodčích, i když proti Teplicím tam byly věci, nad nimiž člověk kroutí hlavou. Třeba poslední střela Papouška, kterou brankář tečoval na roh a ani jeden z rozhodčích to nevidí.

Příští sobotu 9. října máte hrát exhibici jako rozlučku v Hannoveru. Stihnete ji?

Doufám, že ano. Mám slíbeno od reprezentačního trenéra Michala Bílka, že po pátečním duelu se Skotskem mě uvolní do Hannoveru, kde bych měl nastoupit za Slovan Liberec. A z Německa se rovnou přesunu za národním týmem do Švýcarska před utkáním v Lichtenštejnsku.

Reklama

Související témata: