Hlavní obsah

Příbram poprvé pod trenérem Nádvorníkem vyhrála, situace Brna je už kritická

BRNO

Trenér Roman Nádvorník se radoval z premiérové výhry na lavičce fotbalistů Příbrami. Jeho tým zdolal v důležitém utkání celků z druhé poloviny tabulky Gambrinus ligy tápající Zbrojovku na jejím hřišti 1:0. Situace předposledních Brňanů je po páté domácí porážce v sezóně už kritická.

Foto: /www.fczbrno.cz

Fotbalisté Zbrojovky Brno.

Článek

„Chtěli jsme v Brně minimálně bod, aby nám soupeř neodskočil. Odvážíme si zaslouženě tři. Zatímco my jsme si vytvořili spoustu šancí, domácí jsme nepustili skoro k ničemu,“ liboval si Nádvorník.

Jeho mužstvo mohlo zápas rozhodnout už do pauzy, ale útočník Matěj Štochl zahodil tři tutovky a ani Divíšek, který postupoval z úhlu sám na brankáře Lejsala, neměl v koncovce dost klidu. „Šance, v nichž jsem se ocitl, bych měl samozřejmě proměňovat. Ve druhém poločase jsem naštěstí v dalším brejku zvedl hlavu a uviděl úplně neobsazeného Klesu, a tak jsem raději přihrál. On se naštěstí trefil a máme tři body. Cítil bych se hodně špatně, kdybychom kvůli mně v Brně nezvítězili,“ oddechl si Štochl. „Matěj podal fantastický výkon, brněnský stoper Hudec s ním měl obrovské problémy,“ pochválil ho Nádvorník.

Zatímco v příbramské kabině se slavilo, v brněnském táboře zavládlo obrovské zklamání. Zbrojovka si za celý zápas nevypracovala jedinou vyloženou střeleckou příležitost a nad vodou ji dlouho držel jen výborný výkon gólmana Lejsala. „Už tomu skoro nerozumím. Strašně se trápíme, kluků je mi až líto. Pocitům zmaru bohužel podléhají i zkušení borci, kteří by měli mužstvo táhnout,“ posteskl si brněnský kouč Karel Večeřa, jehož po střetnutí nepotěšila ani informace, že další týmy z konce tabulky, Slovácko a Bohemians 1905, dokázaly zvítězit na soupeřových hřištích. „Nejdřív ale musíme bodovat my a až pak se můžeme ohlížet na to, jak hráli ostatní,“ tvrdil.

Brnu nepomáhá ani obměna kádru. „Mnozí z hráčů, kteří se na začátku sezóny dopouštěli hrubých chyb, už v týmu nejsou. Jenže fotbalisté, kteří přišli v průběhu podzimu místo nich, nám taky zatím moc nepomohli. Navíc dlouholeté opory Trousil, Polách či Dostálek jsou už za výkonnostním zenitem. Budoucnost fotbalu v Brně vidím v zabudování našich mladých odchovanců,“ má Večeřa jasno.

Kapitán Zbrojovky Richard Dostálek vyzvedl výkon Příbrami. „Bylo až neskutečné, kolik si u nás vytvořila šancí. Lejsal chytal skvěle, avšak my jsme mu bohužel vůbec nepomohli. Když jsme přečkali bez úhony tolik soupeřových příležitostí, doufal jsem, že ve druhé půli udeříme. Ovšem opak byl pravdou,“ povzdechl si zkušený středopolař. „To, co jsme tentokrát předvedli, už nestojí ani za komentář. Co nám může pomoct od sestupu? Snad už jen výrazné posílení v zimní pauze,“ mínil další brněnský záložník Jan Kalabiška.

Reklama

Související témata: