Hlavní obsah

Fanoušci Brna chystají bojkot zápasu s Baníkem Ostrava

BRNO

Organizovaným bojkotem se chystají odpovědět fanoušci fotbalové Zbrojovky Brno v pondělní dohrávce 17. kola první ligy s Baníkem Ostrava na bezpečnostní opatření svého klubu. Fanoušci už vyhlásili i svůj plán. Sejdou se půlhodinu před zápasem před diváckým sektorem S, odkud se přesunou před hlavní tribunu, kde budou zpívat chorály a pokračovat v protestu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fanoušci Brna chystají bojkot zápasu.

Článek

"Vidíme, jak si klub váží svých příznivců. Místo toho, aby se snažil nalákat na stadion co nejvíce svých fanoušků k důležitému utkání, tak vydal plno nesmyslných rozhodnutí. Korunou všeho je, že se vstupenky na zápas nebudou v den utkání prodávat," uvádí se na stránkách oficiálního fanklubu Zbrojováci. V bojkotu mají fotbalové fanoušky podpořit i příznivci hokejové Komety.

Fanoušci: Musíme být jednotní

Vedení fotbalové Zbrojovky ve svém prohlášení k bezpečnostním opatřením uvedlo, že jedná v rámci prevence na doporučení Policie ČR. Vstupenky na rizikový zápas jsou prodávány adresným způsobem pouze v předprodeji a v pondělí už nebudou v prodeji. Při koupi vstupenky je nezbytné se prokázat platným občanským průkazem, jméno kupujícího bude uvedeno na vstupence. Divák se musí při vstupu na stadion prokázat nejen vstupenkou, ale i občanským průkazem.

"Utkání Brna s Baníkem je vždy svátek. Ale právě proto musíme být jednotní a ukázat, že si nenecháme vše líbit," dodává se v prohlášení brněnských fanoušků, kteří v prvním vzájemném zápase letošní sezony v Ostravě ze stejného důvodu úspěšně bojkotovali duel s Baníkem.

Reklama

Související témata: