Hlavní obsah

K boji o záchranu potřebujeme posily, uvědomuje si ústecký Habanec

Na posledním místě prvoligové tabulky s nepříjemným odstupem na nesestupové pozice přezimují fotbalisté Ústí nad Labem, kteří momentálně patří k horkým kandidátům na loučení s nejvyšší soutěží. „K boji o záchranu nutně potřebujeme posily pro jaro,“ říká ústecký trenér Svatopluk Habanec v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec.

Článek

V lize jste naposledy vyhráli v 7. kole. Co bylo největším problémem týmu ve druhé polovině podzimu?

Mám rád ofenzivní fotbal a výsledky typu 4:2, ale musí být pro moje mužstvo vítězné. To se nám nedařilo. Stávalo se, že jsme měli v jednom zápase třeba deset šancí jako proti Ostravě a nedali jsme žádný gól. Naopak soupeři dokázali například našich pět chyb využít ke třem vstřeleným brankám. V tom byl rozdíl, na který jsme doplatili. Máme jen dvanáct bodů, což je málo. Podzim byl pro nás obrovskou zkušeností, jaká vlastně je první liga. V létě jsme měli po postupu z druhé ligy velmi krátkou přípravu.

Dají se očekávat změny v kádru?

Potřebovali bychom přivést aspoň tři až čtyři hráče. To jsem říkal už po předposledním podzimním kole, kdy bylo jasné, že se před zimou neodlepíme od šestnáctého místa. Jedině s posilami, a to nejlépe do každé řady, by se snad dalo uniknout z pásma, v němž se nacházíme. Ale na zkvalitnění kádru jsou nezbytné peníze. A od finančních možností se bude odvíjet naše snažení.

Nabízí se případná další spolupráce s Teplicemi. Jak ji vidíte?

O těchto záležitostech budu mluvit s tamním trenérem Plíškem i ředitelem Hrdličkou. Pokud nám míní pomoci, tak bych to jen uvítal.

V Teplicích například přestal už před několika měsíci hrát za áčko bývalý kapitán Petr Lukáš…

Myslím, že o něm je asi zbytečné se bavit, protože má nejspíš jiné ambice.

A co odchody? Některým hráčům přece končí hostování…

Liberecký Polák má snad hostování na celou sezónu. O dalších hráčích se budeme bavit. Budeme chtít, aby ostravští Buček a Kraut a plzeňský Krbeček svoje působení v Ústí prodloužili. S obráncem Janů, který nám vypomáhal z Liberce, jsem o jeho další činnosti ještě nemluvil.

Reklama