Hlavní obsah

Fanoušek fotbalové Plzně bojuje o život

PLZEŇ

Při utkání Plzně s Bohemians 1905 dostal pětatřicetiletý fanoušek Viktorie ránu do hlavy. Nyní v plzeňské nemocnici bojuje o život. Pětatřicetiletého Davida Bakalu měl údajně zranit člen ostrahy v pražském Edenu, kde se utkání před necelými dvěma týdny hrálo.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Článek

„Davida po utkání bezdůvodně napadl jeden z členů ostrahy,“ uvedl pro Plzeňský deník bratr zraněného Roman Bakala, který je zároveň zástupcem fanoušků Viktorie. „Praštil ho pěstí do obličeje, až upadl. Náraz do hlavy byl tak silný, že zůstal pět minut v bezvědomí.“

Záchranka následně odvezla muže z Edenu do vinohradské nemocnice, odkud jej ale po vyšetření poslali domů. Tam se mu začalo přitěžovat, proto vyhledal lékaře. Domů se už ale nevrátil. „Doktoři zjistili, že měl proraženou lebku. Museli ho také operovat, v hlavě měl prý takový tlak, že kdyby mu ihned neodebrali kus lebky, zemřel by,“ uvedl v listu Bakala.

Bakala zároveň na webu Pfans požádal fanoušky, aby se přihlásili s případným svědectvím. „David se sám bránit nemůže, je v kritickém stavu. Musíme počkat, co bude dál,“ uvedl.

Zápasy v Edenu jsou pro plzeňské fanoušky nešťastné. Po říjnovém souboji se Slavií napadli domácí fanoušci příznivce Západočechů, jeden z nich přitom atak odnesl proraženou lebkou. „Při cestě na metro na nás házeli flašky, kameny, světlice i dlažební kostky. Házeli do davu, kde byly i ženy a děti. Jeden skončil s proraženou lebkou, šestnáctiletá holka dostala kamenem do obličeje,“ popsal tehdejší slávistické řádění jeden z plzeňských fanoušků.

Reklama

Související témata: