Hlavní obsah

Teplický stoper Smejkal přiznal, že arbitráž s klubem byla chyba

ALTENBERG

Fotbalista Michal Smejkal s odstupem času lituje, že se pustil do arbitráže s Teplicemi. Vloni tvrdil, že s ním klub prodloužil smlouvu díky opci neoprávněně, a na půl roku zmizel z fotbalového světa. V rozhovoru pro ČTK dnes přiznal, že tím ublížil především sám sobě, protože zmeškaný půlrok mu chybí. Zároveň si ale myslí, že za tu dobu hodně pochopil.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Michal Smejkal (vpravo)

Článek

Dvě třetiny loňského roku strávil Smejkal ve fotbalovém vakuu. V lednu nenastoupil do přípravy, protože se považoval za volného hráče a zpochybňoval prodloužení smlouvy ze strany klubu. Vrátil se až v srpnu po několika prohraných arbitrážích.

I když pak naskočil překvapivě rychle do základní sestavy, ztraceného času lituje. "Asi to byla chyba, protože ten půlrok je znát. Ale zase jsem si dost věcí uvědomil a poznal, jak to chodí v zahraničí," řekl ČTK Smejkal.

"Uvědomil jsem si, že fotbalista musí tvrdě pracovat"

Největší změna se prý odehrála v jeho hlavě. "Trénoval jsem na určitých kempech v zahraničí a uvědomil jsem si, že fotbalista musí pracovat tvrdě, aby se někam dostal. Navíc si člověk hodně věcí uvědomí, když nemůže hrát. Proto jsem byl rád, když přišla možnost se vrátit," dodal.

Kdyby internetové diskuse představovaly reprezentativní vzorek teplických příznivců, Smejkal aby se bál na stadion vůbec chodit. Od počítače ho fanoušci častují označeními, jako je například Jidáš nebo zrádce. I proto prý raději přestal sledovat zprávy a diskuse pod nimi dvojnásob.

"Nesleduju je, člověka to dostává ještě víc dolů. Člověk pak o všem moc přemýšlí a nesoustředí se na fotbal. Fanoušky by bylo nejlepší přesvědčit hrou," prohlásil.

O svém odchodu se příliš bavit nechce, protože prý některé věci v médiích nebyly interpretované tak, jak je vidí on. Slova o zradě ale bez komentáře nenechal. "Co bylo, to bylo mezi mnou a vedením, nebylo něco vůči klubu nebo klukům. Na ně jsem neřekl špatné slovo. Naopak k Teplicím jsem si vybudoval vztah a tohle město mám rád," řekl vytáhlý stoper.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.