Hlavní obsah

Slavia pokazila Hajduku Split oslavy 100. výročí vzniku klubu

SPLIT

Fotbalisté Slavie částečně pokazili Hajduku Split oslavy 100. výročí od vzniku klubu. Na hřišti šestinásobného chorvatského mistra, který byl v roce 1911 založen v pražské pivnici U Fleků, dnes zvítězili v přípravném utkání 2:0 brankami kapitána Karola Kisela a střídajícího Zorana Milutinoviče.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Karol Kisel pokazil fotbalistům Hajduku Split svým gólem oslavy.

Článek

Exhibiční duel na beznadějně vyprodaném stadionu ve Splitu provázela slavnostní atmosféra, ale slávisté přistoupili k duelu naplno a většinu utkání svého soupeře přehrávali. Jejich dobrý výkon korunoval po necelé půlhodině hry Kisel, který z přímého kopu trefil přesně horní roh branky. Domácí vyprovázel do kabin pískot.

Po poločasovém programu, který zpestřil seskok parašutistů nebo vystoupení trumpetistů, se Hajduk tlačil za vyrovnáním. Vaniak ovšem všechny nebezpečné pokusy vyřešil a naopak v polovině druhé půle uzavřel skóre střídající Milutinovič, jehož povedené střele pod břevno zatleskal celý stadion.

Bouřlivé ovace čtyřiceti tisíc diváků v hledišti si v průběhu druhé půle vysloužili i slávističtí příznivci, kteří Hajduku připravili speciální gratulační choreografii v podobě dortu s nápisem "vše nejlepší". Po zápase pak následoval ohňostroj a světelná show nad místním přístavem.

Oba kluby pojí společná minulost a velmi přátelské vztahy, neboť Slavia asistovala při zakládání Hajduku v Praze. Chorvatskému celku také pomáhala vybudovat klubové základy.

Reklama

Související témata: