Hlavní obsah

Ústí - Jablonec 2:1Jablonec po 14 zápasech padl, senzačně nestačil na poslední Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Veverka 1 : 0
51. Krbeček 2 : 0
74. Piták 2 : 1

TEPLICE

Fotbalisté Jablonce přišli v nejvyšší soutěži o čtrnáctizápasovou sérii bez porážky. Třetí tým tabulky senzačně padl na hřišti posledního Ústí nad Labem, kterému ve 25. kole podlehl před nejnižší návštěvou sezony 789 diváků 1:2. Domácí na stadionu v Teplicích udeřili na začátku obou poločasů po trefách Veverky a Krbečka, za hosty pouze snížil Piták. Ústečtí vyhráli po čtyřech prohrách za sebou a přiživili naděje na záchranu.

Článek

První poločas měl předpokládaný průběh, ale šokující výsledek. Jablonec držel Ústí na jeho polovině, za úvodní půlhodinu si vytvořil nejméně pět gólových šancí, vinou tristní koncovky však odcházel do kabin s jednogólovým mankem. Přitom už po necelé minutě mohl jít do vedení, kdyby Lafata dokázal vleže doklepnout míč do prázdné branky.

V sedmé minutě přišel šok. Z levé strany zacentroval domácí Stožický a Veverka nadzdvihl balon tak šikovně, že zapadl za Špita do sítě. Uzdravený jablonecký gólman tak prožil smolný návrat mezi tyče. Ústečtí se dočkali branky po 442 minutách.

Hostům trvalo asi deset minut, než se z gólu vzpamatovali a pak spustili drtivý nápor, který ovšem vyzníval naprázdno. Ve 20. minutě postupoval sám na Kováře Lafata, ale ani druhou stoprocentní šanci nejlepší ligový střelec neproměnil. Radost z šestnácté trefy v sezoně mu pokazila tyč. Vzápětí měl smůlu i Vošahlík, který hlavou trefil břevno.

Ústí se štěstím odolalo dalším šancím Lafaty a Jarolíma a pak mohlo znenadání po ojedinělých útočných akcích dvakrát udeřit. Jindráček ani Veverka však neuspěli.

V pauze nahradil hostujícího Špita mezi tyčemi Valeš a už po deseti sekundách druhé půle se mohl chytat za hlavu, protože Vošahlík zahodil další obrovskou možnost. Místo vyrovnání tak přišel další úder Ústeckých. Jindráček vysunul střídajícího Krbečka a ten v 51. minutě přesnou střelou k zadní tyči zvýšil. Trápení hostujícího týmu vzápětí podtrhl Beneš, jenž z metru napálil tyč zcela opuštěné branky.

Když už se zdálo, že jablonecký zmar pomalu dosahuje vrcholu, napřáhl čtvrthodiny před koncem z rohu vápna Piták a přízemním volejem k tyči vykřesal hostům naději na zvrat. Bodový zisk však Jablonci nebyl souzený, poslední velkou šanci totiž za chvíli spálil Třešňák.

FK Ústí nad Labem - Baumit Jablonec 2:1 (1:0)
Branky: 7. Veverka, 51. Krbeček - 74. Piták. ŽK: Kovář (Ústí). Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Peřina. Diváci: 789.
Ústí: Kovář - Hyčka (24. Polák), Dreksa, Valenta, L. Dvořák (58. Doležal) - Jindráček, Zachariáš, Vrtělka, Martykán, Stožický - Veverka (46. Krbeček). Trenér: Habanec.
Jablonec: Špit (46. Valeš) - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošahlík (73. Třešňák), Jarolím, Loučka, Piták, Kovařík (53. Vaněk) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: