Hlavní obsah

Sionko televizi raději nezapne, Plzeň by v Teplicích určitě hned dala gól...

Prožívá nejistou sezónu. Často jen střídá, ale pokaždé, když prodá zkušenosti ze tří evropských lig či reprezentace, může si fotbalová Sparta mnout ruce. Jako v pátečním derby s Bohemkou (2:0). První gól Libor Sionko (34) vstřelil sám a před druhým založil akci, kterou korunovali Podaný s Pekhartem. Především Sionkovým přičiněním je tak Sparta zase o bod za Plzní, která může být před sobotním duelem v Teplicích docela nervózní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Libor Sionko ze Sparty se raduje z gólu proti Bohemians

Článek

Svůj úkol jste v derby splnili. Budete se teď koukat na zápas Teplic s Plzní?

V televizi se raději dívat nebudu. Já totiž pokaždé když ji zapnu, tak Plzeň právě vstřelí gól... Budu se radši věnovat rodině a o zápase si nechám referovat od kamarádů. Na nás Teplice platily, ztratili jsme tam dva body. Mají dobrý tým a věřím, že ani Plzni nic nedarují.

Z toho plyne, že v obhajobu titulu pořád věříte?

Do konce ligy máme dva zápasy, Plzeň tři. Rozdíl mezi námi je bod. Já v klopýtnutí Plzně opravdu věřím a stejně tak doufám, že se o šanci na titul ještě popereme až do posledního kola.

Na jaře moc nehrajete. Mohlo to derby s Bohemkou zlomit?

Jsem rád, že v poslední době dostávám víc šancí. Třikrát jsem nastoupil v základní sestavě a byl u čtyř gólů, takže statisticky je to dobré. Přál bych si hrát víc než doposud, jsem připravený kdykoliv naskočit.

Jeden gól jste dal, druhý připravil. Bylo to vaše derby?

Byl to zápas celého týmu, tak silná slova bych nepoužil. Začali jsme dobře, vstřelená branka nám psychicky pomohla. A po půli bylo prakticky rozhodnuto, vedení 2:0 by bylo obrovskou chybou ztratit.

Hned od začátku jste hráli v rychlosti, s pasy za obranu. Takový fotbal vám vyhovuje.

Na první půli se určitě dalo koukat. Kombinace, křižné balony za obranu. Měl jsem kolem sebe i dostatek prostoru. Tenhle fotbal mi opravdu sedí a potvrdilo se to.

Proč ale po přestávce tempo opadlo? Diváci dokonce pískali...

Bohemka se po vyloučení Ibragimova hodně stáhla. Bránili prakticky v deseti lidech, mysleli už jen na zadní vrátka a proti takhle hrajícímu týmu se vždy hůře prosazuje. To nás ale samozřejmě neomlouvá, měli jsme ještě alespoň jeden gól přidat a ukončit zápas třetí brankou.

Bohemka už je čtvrtá, ale zmákli jste ji.

Hru má založenou na bojovnosti, důrazu. Neslo jim to zatím ovoce, ale s takovou hrou to nemůže vycházet donekonečna. V derby narazili, byli jsme jednoznačně lepší.

Reklama

Související témata: