Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 1:0České Budějovice potvrdily jarní domácí neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
74. Hudson 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic si po výhře 1:0 nad Sigmou Olomouc vylepšili divákům náladu z nepovedeného ligového ročníku, v němž dlouho hráli o holý život. Před týdnem si zajistili záchranu v nejvyšší soutěži, dnes poskočili na 11. místo v tabulce a potvrdili jarní domácí neporazitelnost. Vítězný gól vstřelil Brazilec Hudson.

Článek

Oba týmy už měly před zápasem svůj letošní ligový osud vyřešen, a tak se diváci mohli těšit na bezstarostný ofenzivní fotbal. Jenže v prvním poločase na sebe nejvíce upozornil především domácí gólman Křížek, který působil nejistě a dvakrát své spoluhráče pořádně vyděsil.

Moc velkých šancí vidět nebylo, snad jen akce s koncovkou Ondráška ve 34. minutě vypadala brankově, ale skóre se neměnilo, i když domácí byli opticky lepším týmem.

Po přestávce to potvrdili i rozhodujícím gólem, který vstřelil v 74. minutě Hudson a byla to vydařená branka po individuálním průniku z pravé strany. Domácí mohli skórovat už před tím, jenže Vulinovy nůžky pod břevno se neujaly.

Hosté se v závěru sice snažili alespoň vyrovnat, ale na druhé straně měli dvakrát štěstí, že neinkasovali při šancích Ondráška. Před vyšší porážkou Sigmu, která už možná víc myslela na pohárové finále, zachránil gólman Blaha.

29. kolo první fotbalové ligy
České Budějovice - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 74. Hudson. Rozhodčí: K. Hrubeš - Mencl, T. Kovařík. ŽK: Bakala, Stráský - Vepřek, Škerle. Diváci: 2314.
Křížek - Nitrianský, Lengyel (66. Horejš), Simič, Vulin (63. Petráň) - Hudson, Bakala, Otepka (90. Dvořák), Pecka - Stráský, Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Blaha - Janotka, Škerle, Kučera (78. Koutný), Vepřek - Bajer, Rossi, Pospíšil (68. Doležal) - Navrátil (77. Tomeček), Šultes, Petr. Trenér: Psotka.

Reklama