Hlavní obsah

Komňacký postrádal větší zaujetí a nejvíc ho mrzí zranění Vošahlíka

JABLONEC NAD NISOU

Čtyři góly a ofenzivní fotbal nabídl zápas fotbalistů Jablonce s pražskou Slavií, v němž se oba celky vystřídaly ve vedení. Spíše s rozpaky ale přijal remízu 2:2 trenér Severočechů František Komňacký, byť jeho tým má už několik kol jistotu třetího místa v ligové tabulce. „Právě od doby, kdy jsme si zajistili účast v pohárové Evropě, mi ale u hráčů chybí větší zaujetí, nasazení a potřebná agresivita. To se promítá do začátků zápasů, protože i se Slavií jsme prohrávali,“ uvedl jablonecký kouč.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Domácí vstupovali do druhé půle za stavu 2:1. To však bylo z jejich strany, co se týče gólové úspěšnosti, všechno. „Slavia byla ve druhé půli lepší. Šla za vyrovnáním a zasloužila si ho. Nestíhali jsme pokrýt jejich dobře kombinující záložníky i obránce a nestačili jsme hráče soupeře obsazovat. Mohli jsme i prohrát, znovu musím ocenit kvality soupeře,“ rozebíral Komňacký.

Kromě ztráty dvou bodů trenéra mrzelo zranění Vošahlíka, který byl odnesen na nosítkách už po necelých deseti minutách hry. „Má silný výron v kotníku po nepotrestaném a zbytečném zákroku. Poté, co jsem viděl, jak na tom je, mám obavy i z toho, že by mohla být ohrožena i jeho účast v reprezentační „jedenadvacítce“, startující na mistrovství Evropy. Vošahlíka čeká co nejdříve vyšetření v Praze,“ uvedl Komňacký.

V průběhu druhého poločasu učinil kouč i sympatické gesto, když poslal na trávník v roli střídajících hráčů záložníka Michálka a obránce Drska. A to i proto, že oba v létě v Jablonci končí a dostali tak příležitost se na hřišti rozloučit s jabloneckými diváky.

Vaniak opět v brance

Trenér Slavie Michal Petrouš poslal do branky možná trochu překvapivě veterána Vaniaka. „Byl to jeho pravděpodobně poslední ligový zápas před diváky. Chtěl jsem, aby si před nimi zachytal a užil si atmosféru, i když jsme hráli venku. Ale netvrdím, že byl v brance úplně naposledy. Může být samozřejmě ještě i v nominaci na poslední duel s Bohemians 1905, který ale bohužel musíme sehrát před prázdnými tribunami,“ vysvětlil kouč Pražanů.

A k vlastnímu zápasu v Jablonci Petrouš poznamenal: „Výsledek mohl být pro nás ještě lepší, kdyby rozhodčí nezazmatkoval. Nevím, jestli úmyslně, nebo ne. Každopádně je pro nás bod z Jablonce, kde na jaře nikdo ze soupeřů nevyhrál, povzbuzením do podzimní části příštího prvoligového ročníku.“

Reklama

Související témata: