Hlavní obsah

Pořád mě mrzí, že jsme loni nezískali titul, říká Drsek při loučení s Jabloncem

Po dvouletém angažmá se s fotbalovým Jabloncem loučí stoper Pavel Drsek. Naposledy se domácím divákům představil v závěru zápasu se Slavií, kdy jej trenér Komňacký poslal na hřiště v roli střídajícího hráče. A pětatřicetiletý střední obránce si tak mohl vychutnat tuhle rozlučku i s věrnými jabloneckými příznivci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Drsek (vpravo) se loučil s Jabloncem.

Článek

Jak byste hodnotil dvě sezóny strávené v severočeském klubu?

Přišel jsem z Kladna do kvalitního týmu. Jednoznačně lepší byl ten loňský ročník, kdy jsme s Jabloncem obsadili druhé místo v tabulce a do posledního kola jsme bojovali o titul se Spartou. Ta ho získala s náskokem jediného bodu před námi. Trochu mě pořád mrzí, že jsme ten titul neurvali. To by byl asi fantastický zážitek, jaký nyní prožívá Plzeň. A letošní sezóna? Ze začátku jsme byli zatavení a museli jsme se rozběhávat až v průběhu podzimu.

Hodně se hovořilo o tom, že tým asi poznamenalo loňské brzké vyřazení z kvalifikace Evropské ligy. Jak to s odstupem času vidíte?

Tak jako většina lidí kolem jabloneckého fotbalu. Uškodilo nám, že se s kyperským soupeřem hrálo už na počátku léta, kdy jsme neměli formu. Oba zápasy nám nevyšly. Věřím ale tomu, že kdybychom nastoupili proti Nikosii o něco později, už bychom dopadli lépe. Ale to už je dávno pryč.

V Jablonci končíte poté, co mužstvu bude patřit v konečné tabulce třetí místo. Už víte, kam máte namířeno?

Fakt ne. S aktivním fotbalem se ale rozloučit ještě nechci. Před pár dny jsem říkal svému manažerovi, že jsem připraven pokračovat v hráčské kariéře a uvidíme, jestli něco seženeme. Navíc jsem se přihlásil ke studiu trenérské licence, což je další možnost, jak zůstat u fotbalu.

Reklama

Související témata: