Hlavní obsah

Verbíř vymění kopačky za oblek manažera

TEPLICE

Fotbalový záložník Teplic Pavel Verbíř ukončí v sobotním prvoligovém zápase se Slováckem kariéru a plynule se přesune do nové role. Znamená to, že z vrcholového fotbalu zdaleka neodchází.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kapitán Teplic Pavel Verbíř (vpravo) a brankář Tomáš Grigar po vítězství nad Slavií ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu.

Článek

„Od léta se stane sportovním manažerem klubu a vedoucím A-mužstva. Vedle práce na přestupech se už nyní podílí na výběru nového trenéra, jehož jméno oznámíme až po skončení stávající sezóny. Pavlovo slovo má v teplickém fotbale velkou váhu, je to ikona klubu,“ řekl František Hrdlička, ředitel společnosti. A připomněl, že Verbíř je po organizačním pracovníkovi Františku Šnobrovi druhým nejdéle „sloužícím“ zaměstnancem klubu. „Já jsem za Pavlem až třetí v pořadí,“ prohodil Hrdlička s úsměvem.

Verbíř se loučí s aktivní činností po takřka dvaceti letech, strávených v barvách Teplic. Za ně odehrál skoro 400 ligových zápasů. „Myslím, že taková klubová věrnost v první lize nemá v Česku obdoby,“ připojil Hrdlička, který nevyloučil možnost, že by Verbíř mohl být někdy v budoucnu jeho nástupcem na postu ředitele.

Duel se Slováckem ponese z pohledu Teplic podtext Loučení s legendou. „Spousta lidí se diví, proč už končím a bylo tam i přemlouvání, abych pokračoval. Ale před rokem jsem se rozhodl, že pověsím kopačky na hřebík po této sezóně a teď ten čas nadešel. Odolal jsem i nabídkám z nižších soutěží. Chci, aby si mě lidé pamatovali jen v teplickém dresu. Takže v úvahu připadá pouze start za béčko,“ prohlásil Verbíř.

Rozloučí se vstřeleným gólem?

A jaké by si přál ligové loučení na trávníku? „Bylo by krásné, kdybych dal gól, nebo lépe dva. Ale nemůžeme ten zápas pojmout jen exhibičně, přece jen půjde ještě o ligové body. A proto budeme hrát především na vítězství, které by bylo důstojnou tečkou,“ uvažoval loučící se fotbalista.

Teplický klub připravil pro diváky na rozlučkový zápas pamětní vstupenky s Verbířovým podpisem. Jeho kariéře bude věnován i celý bulletin, vydaný k závěrečnému kolu soutěže. A pak je přichystáno ještě jedno velké překvapení, které všichni zainteresovaní drží v tajnosti.

Zápas se Slováckem bude loučením i pro teplického trenéra Jiřího Plíška, který v klubu působil tři roky.

Reklama

Související témata: