Hlavní obsah

Sparta začala přípravu porážkou od druholigového Mnichova 1860

PRAHA

Sparťanští fotbalisté v prvním přípravném utkání na soustředění v Rakousku prohráli 0:2 s Mnichovem 1860. Sparťané v rezervní sestavě sice dlouho hráli s bavorským soupeřem vyrovnaný zápas, ale po pauze dvakrát inkasovali.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Sparťané začali přípravu porážkou.

Článek

Sparťanští trenéři poslali proti klubu z druhé bundesligy takřka výhradně hráče, kteří do klubu přišli v současném přestupním termínu nebo dosud vysedávali mezi náhradníky. Nejzkušenějším hráčem byl stoper Zápotočný, ale ten musel vynuceně po půlhodině ze hřiště a nahradil ho Brabec.

První poločas byl vyrovnaný, v úvodu druhé půle si sparťané začali vytvářet slibné šance, jenže v 67. minutě inkasovali po přesné ráně Američana Wooda, na kterou byl Švenger krátký. Spartě se už pak nepodařilo vyrovnat, přestože se na hřiště dostalo několik čerstvých hráčů, naopak dvě minuty před koncem pojistil soupeřovu výhru Rakič.

Sparta Praha - Mnichov 1860 0:2 (0:0)
Branky: 67. Wood, 88. Rakič.
Sestava Sparty: Švenger - Vidlička, Zápotočný (32. Brabec), Hušek, Juhar - Valenta (69. Kadeřábek), Pavelka, Abena, Krejčí (83. Pamič) - Lačný, Skalák (83. Sionko).

Reklama

Související témata: