Hlavní obsah

Třetí hattrick v řadě? To bych byl asi neskromný, usmívá se Lafata

JABLONEC NAD NISOU

Rázný posun na druhé místo tabulky se povedl fotbalistům Jablonce. A to díky vítězství 4:0 nad pražskou Slavií. Do zápasu šli s cílem naplno bodovat a svoje předsevzetí splnili dokonale. V sérii pěti úspěšných startů po sobě včetně poháru dosáhli Jablonečtí neuvěřitelné skóre 26:1.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

David Lafata z Jablonce obchází slávistického brankáře Kamila Čontofalského a dává svou druhou branku v utkání.

Článek

A hrdinou souboje s pražským týmem se stal stejně jako v předešlých partiích kanonýr David Lafata, který dal dva góly a celkově jich má na svém kontě již nevídaných deset, přičemž osm tref zaznamenal v posledních třech kolech!

„Pro nás je hlavně důležité, že jsme utkání zvládli. První poločas nebyl jednoduchý. Možná, že jsme až moc chtěli a měli jsme dost nepřesností, přesto jsme soupeře do ničeho nepouštěli. Nepovedlo se nám jen dotáhnout vlastní akce do konce. Z menší nervozity nás vysvobodil druhý gól. Pak už to bylo v pohodě,“ líčil Lafata. „Víme, že Slavia má svoje problémy, ale pořád je to Slavia. Nehleděli jsme tolik na soupeře, ale na sebe,“ povídal střelec.

Fotbalista Jablonce David Lafata se raduje z gólu.foto: ČTK/Radek Petrášek

Ze svojí statistiky nedělá velkou vědu. „Určitě jsem to nečekal. Je odehráno jen šest kol, ale je příjemné, že se mně i klukům takhle daří. Musím se opakovat, že za ty góly vděčím spoluhráčům a mám i štěstí. To každý střelec potřebuje. Proti Slavii jsem mohl dát i hattrick, protože centr od Honzy Kovaříka byl nádherný, ale střílel jsem hlavou vedle. Ale to bych byl asi moc neskromný,“ tvrdil kanonýr.

Může mu taková forma vydržet? „Uvidíme. Přál bych si to. Cítím menší únavu z náročného programu z posledních týdnů. Když se vyhrává, tak se to zvládá lépe. Doufám, že si pohodu i kvalitu uchováme i do příštího kola v Plzni,“ dodal Lafata.

Vynikající výkon proti Slavii znovu předvedl i záložník Karel Piták. Jen se pousmál nad připomínkou, jestli není zklamaný, že Jablonec nezopakoval pět gólů z Českých Budějovic. „Slavii bych nijak nesnižoval. Do šedesáté minuty vzdorovala a teprve pak nám to tam začalo padat. Hrajeme nátlakový fotbal, který se musí lidem líbit."

"Jsme rádi, že tak kvalitní hráče máme. Pro tým jsou nepostradatelní, ale moc se mi líbí, že svoje výkony dávají právě ve prospěch mužstva,“ řekl jablonecký trenér František Komňacký na adresu opor svého mužstva.

Reklama

Související témata: