Hlavní obsah

Jarolím se těší na jaro a nevzdává se snu zahrát si s bratrem

PRAHA

Fotbalista Lukáš Jarolím se už nemůže dočkat, až v sobotu se Slavií vstoupí zápasem v Příbrami do ligového jara. Pětatřicetiletý středopolař povede Pražany do druhé poloviny sezony opět jako kapitán a věří, že jeho klub má na to, aby se z desáté příčky posunul do první šestky. Sám se stále nevzdává snu zahrát si v jednom ligovém týmu s mladším bratrem Davidem, jemuž v létě skončí smlouva v Hamburku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slavista Lukáš Jarolím se raduje z branky do sítě Teplic.

Článek

Pro Jarolíma je v pokročilejším fotbalovém věku každá další příprava náročnější, a proto se už hodně těší na start jarní sezony. "I když tahle zimní příprava nebyla úplně dlouhá, tak v těch podmínkách, které panovaly, to není jednoduché. Těšíme se na to, že už to začne a hlavně doufáme, že do jara vstoupíme třemi body," řekl v rozhovoru s ČTK Jarolím.

Slavii se na podzim nedařilo, a tak pro ni bude vstup do jarní části hodně důležitý. "Vždycky když se začne vítězně nebo prostě kvalitní hrou, tak potom by se to mělo přenést do dalších zápasů a mělo by se na čem stavět. Nejhorší je, když první zápas nevyjde vůbec. Pak nevíte jak to znovu postavit, na čem celkově stavět," podotkl Jarolím.

Pražané v úvodním jarním kole hrají v Příbrami, kde jim může komplikovat situaci i velmi těžký terén. "Neřekl bych ale, že to je pro nás úplně nevýhoda. Příbram změnila svůj herní styl a na podzim hrála jeden z nejlepších fotbalů v lize. Snažili se hrát kombinačně stejně jako my," řekl Jarolím. "Každopádně se budeme snažit, abychom do zápasu dobře vstoupili a pokud možno vyhráli," dodal.

Jarolím chce minimálně na šestou příčku

Slavia je po podzimu desátá a klubové vedení vyhlásilo cíl posunout se do horní poloviny tabulky. Podle Jarolíma má tým kvalitu na to, aby skončil v první šestce. "Myslím, že mužstvo na to je. Hraje se na jaře o 42 bodů a to je hodně. Uvidíme, kam se posuneme. Věřím, že budeme úspěšnější než na podzim a minimálně na to šesté místo máme," prohlásil.

Pražané v zimní přestávce doufali, že by se jim mohlo podařit získat o tři roky mladšího Jarolímova bratra Davida, jemuž v létě vyprší smlouva v Hamburku. Bývalý reprezentant ale nakonec v Německu zůstal a v úvodu jara se prosadil do základní sestavy HSV.

"David byl příchodu do Slavie nakloněný hodně, ale na druhou stranu dobře vím, že je v Hamburku osmou sezonu a v létě mu tam končí smlouva. Jeho velkým přáním bylo, aby tam hrál a rozloučil se tím, že se mu bude dařit. To se teď pro něj vyvíjí dobře," řekl Jarolím. "Samozřejmě rád bych si s ním zahrál, ale asi to takhle mělo být. Jsem rád, že je spokojený."

Snu zahrát si v jednom mužstvu s bratrem se ale nevzdává. "Mám ve Slavii ještě rok a půl smlouvu, ale donekonečna ten fotbal hrát nejde, toho času už tolik nezbývá. Náš sen to byl si jednou zahrát spolu a uvidíme, jestli nám to bude dáno," uvedl starší z bratrské dvojice.

S Davidem je v kontaktu skoro denně a jeho situaci v Hamburku sleduje. Zatímco kouč HSV Thorsten Fink by se prodloužení smlouvy s Jarolímem nebránil, sportovní ředitel klubu Frank Arnesen je proti. "Bude záležet na tom, jak budou pokračovat v jarní sezoně. Jestli se jim bude dařit jako teď, tak na toho sportovního ředitele bude vyvíjen tlak a třeba změní názor," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: