Hlavní obsah

Debutanti to měli těžké, uznal hradecký kapitán Fukal

LIBEREC

Hodně práce měl při zápase v Liberci kapitán hradeckých fotbalistů Milan Fukal. Společně s méně zkušenými spoluhráči v obraně musel čelit takřka permanentní ofenzivě domácích, kteří také třikrát pokořili mladého gólmana Koubka.

Foto: Josef Pešout, Právo

Milan Fukal

Článek

Východočeši navíc představili v základní sestavě tři debutanty - obránce Holeše, záložníka Jedunova a útočníka Mrázka. „Všichni okusili ligu poprvé a hned na půdě favorita. To byl těžký křest,“ uznal Fukal. Přitom teprve osmnáctiletý bek Holeš na pravém kraji defenzivní linie hrál proti libereckému rychlíkovi Breznaníkovi.

„Tomáš Holeš měl proti sobě asi nejlepšího levého záložníka ligy. Myslím, že gól, který jsme od Breznaníka dostali, nejde jen na vrub našeho mladíka. Liberecký hráč šel sám jeden na jednoho, což jsme předtím neměli dopustit. Breznaník takové situace většinou zvládá,“ mínil hradecký stoper.

A litoval zbytečného vyloučení Jedunova. „Je to škoda, že nás takhle oslabil. Ptal jsem se rozhodčího, za co mu dal dvě žluté karty. A pan sudí mi řekl, že oba přestupky pískat musel. Jedunov na něj nejprve mával, což bylo nesportovní chování. A druhou žlutou a následně červenou náš hráč obdržel za simulování ve ´vápně´. Na to není z mojí strany žádná odpověď,“ rozebíral kapitán nepovedený debut ruské posily.

Hradec teď musí nabrat síly do dalšího průběhu sezóny. „Pokud se nad sebou nezamyslíme a nezlepšíme hru, těžko můžeme konkurovat předním celkům ligy. Vyhrávat se dá jen odvahou a sebevědomím, což nám chybí. A navíc už v pátek hostíme Spartu, takže máme jen pár dní na to, abychom se dali nějak dohromady,“ dodal Fukal, který v květnu oslaví 37. narozeniny. Připravujeme další podrobnosti

Reklama