Hlavní obsah

V Hradci budou kvůli fotbalu v pohotovosti desítky policistů

HRADEC KRÁLOVÉ

V Hradci Králové se obávají možných výtržností fanoušků při pátečním utkání 18. kola první fotbalové ligy mezi domácím týmem a Spartou Praha. Zápas byl označen jako rizikový. Policie bude mít v pohotovosti desítky mužů. ČTK o tom dnes informovala mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci fotbalové Sparty

Článek

"Nasazení policistů připravujeme v takovém rozsahu, abychom byli připraveni včas a adekvátně reagovat na hrozící eskalaci násilí. V případě potřeby budeme mít připraveny posily," uvedla Ježková. Kromě pořádkových jednotek a městské policie budou nasazeni lidé z antikonfliktního týmu, policisté dopravní a cizinecké policie, psovodi a kriminalisté v civilu. Připraveni zasáhnout budou i takzvaní těžkooděnci.

Na utkání se připravuje i hradecká radnice. "Pracovníci správního odboru magistrátu budou přímo na místě řešit v případě potřeby přestupky ve správním řízení," řekla vedoucí správního odboru Ľudmila Ducháčová.

Vstupenky si budou moci fanoušci koupit pouze po předložení občanského průkazu nebo cestovního pasu. Vzhledem ke zvýšeným bezpečnostním prohlídkám doporučil klub divákům včasný příchod. Brány Malšovického stadionu se otevřou dvě hodiny před utkáním, tedy v 18:15.

Naposledy se výtržnosti fanoušků na prvoligovém fotbale odehrály v neděli při utkání 17. kola mezi Mladou Boleslaví a Ostravou. Fanoušci Baníku v úvodu druhého poločasu surově napadli pořadatele a tři z nich zranili. Na stadionu zasahovala policie, která několik příznivců zadržela.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.