Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 2:2Jablonec zachránil remízu v Ostravě až v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Fantiš 1 : 0
21. Vrťo 2 : 0
28. Eliáš 2 : 1
90. Piták 2 : 2

OSTRAVA

Fotbalisté Jablonce zachránili bod na hřišti čtrnácté Ostravy až v třetí minutě nastavení, gólem Karla Pitáka urvali na Bazalech remízu 2:2. Domácí nebylo platné, že vedli už o dva góly, když se prosadili Antonín Fantiš a Tomáš Vrťo. Vítězství však neudrželi, protože Pavel Eliáš snížil a v samém závěru ještě udeřil Piták. Domácí tak přišli o dva důležité body pro záchranářské boje. Jablonec se posunul na čtvrté místo, ale Boleslav má zápas k dobru.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář domácí Ostravy David Pietrzkiewicz inkasuje první gól.

Článek

Po podzimních domácích útrapách se dnes na Bazalech představil jiný Baník. Ostravané se na favorizovaného soupeře nebáli vyrukovat s odvážným presinkem, který jim v úvodu vynesl šance.

Už během úvodních tří minut prověřili jabloneckou defenzívu Vrťo se Svěrkošem, ale skóre se měnilo až po deset minutách: Fantiše ošálil obránce kličkou do středu pole a pak z šestnácti metrů poslal míč přesně k tyči.

Domácí bavili diváky moderním fotbalem s bleskovým přechodem dopředu. Takhle rozebrali hostující obranu výteční Svěrkoš s navrátilcem Magerou a přetažený centr proměnil ve druhý gól Vrťo, který se v lize prosadil vůbec poprvé.

Ostravský tlak poté polevil a Eliáš tečovanou střelou od pravé postranní čáry zaskočil Pietrzkiewicze snížením. Baník mohl uklidnit zvýšením náskoku stoper Adámik, který z deseti metrů netrefil bránu. Po změně stran hlavičkoval do břevna i Cverna.

Hosté v závěru Baník dostali pod tlak; do domácího vápna létal jeden centr za druhým, které však dokázala obrana Baníku odvracet. Jeho výhru mohl deset minut před koncem pojistit Vrťo, ale sám před Špitem si ukopl míč a nedal.

Jablonec v posledních minutách obléhal ostravskou branku, vyložené šance mu však chyběly. Jednu z mála nevyužil ani nejlepší ligový kanonýr Lafata, který ve skluzu těsně minul tyč. Když už se zdálo, že domácí výsledek udrží a po čtyřech zápasech zažijí radost z výhry, z poslední akce po trestném kopu zajistil Jablonci remízový bod přesně hlavičkující Piták.

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 2:2 (2:1)
Branky: 10. Fantiš, 21. Vrťo - 28. Eliáš, 90.+3 Piták. Rozhodčí: Hrubeš - Chytil, Lhoták. ŽK: Marek, Vomáčka, Kukec - Vaněk, Kopic, Třešňák. Diváci: 7102.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Adámik, Vomáčka, Cverna - Marek, Droppa (80. Greguš) - Vrťo, Svěrkoš (88. Kraut), Fantiš (77. Kukec) - Magera. Trenér: Malura.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Zábojník, Novák - Kopic (58. Vošahlík), Vaněk (58. Třešňák), Piták, Jarolím, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: