Hlavní obsah

Nezmar se gólem postaral o plzeňský zmar

PLZEŇ

Jan Nezmar (Synot) a Lubomír Blaha (Plzeň) spolu hrávali ještě před pár měsíci v Liberci. Druhý jmenovaný navíc oblékal několik let dres Synotu. V neděli se opět sešli na jednom trávníku, ale tentokrát jako soupeři. Spokojenější byl kanonýr Synotu, který rozhodl jediným gólem zápasu a připsal si svoji šestou podzimní trefu.

Článek

Z toho čtyřikrát se trefil v posledních dvou zápasech. "Po trestném kopu vznikla před plzeňskou brankou skrumáž. Vláďa Malár v tísni vystřelil. Na mne obránci nějak zapomněli, takže jsem měl na dorážku vcelku klid, i když to bylo trochu na dlouho nohu," popsal svoji trefu Jan Nezmar. "Do Plzně jsme přijeli uhrát tři body, což se povedlo, takže jsme spokojení. První půle byla víc o boji než fotbale. Samé souboje, takže šance se rodily těžko. Pro nás bylo dobré, že jsme ve druhé půli dali brzy gól. Obrana domácích se nám pak otevřela a my mohli dát další. Bohužel jsme už žádnou branku nedali. To by se nám ale příště nemuselo vyplatit, takhle trestuhodně zahazovat šance," dodal.

O tom, že by se zapojil do boje o krále ligových střelců prý nepřemýšlí. "Opravdu ne, jsem rád, že moje góly pomáhají Synotu k bodům. Podstatné je, že se posouváme tabulkou nahoru, což snad bude pokračovat. Jestli s tím budou spojené moje góly, pak budu jenom rád. Dobré je, že nám šlape spolupráce nejen s Vláďou Malárem, ale i ostatními. Přišel jsem do nového týmu, musel jsem se trochu přizpůsobit, což už se povedlo," uzavřel svoje povídání kanonýr Synotu.

Nevědí, co s tím

Plzeňští fotbalisté si uvědomují, že další bodová ztráta je přiblížila ke dnu tabulky. "Musíme porazit Olomouc v posledním podzimním utkání, ale ani to nevyřeší všechno. Zima tu bude asi krušná," posteskl si Lubomír Blaha, který přišel do Plzně jako posila, ale nehrává v základu. "Začneme hrát až když inkasujeme. Jenže už nejsme schopni na to odpovědět vyrovnáním a případně otočením výsledku. Je z toho spíš křeč", přiznal smutným hlasem.

"Umíme se dostat do tlaku, ale nic z toho není. Proč to tak je, to kdybychom věděli a vyřešili, byli bychom v půlce tabulky. Jenže mi nevíme, co s tím. Od Synotu jsme dostali zbytečný gól po standardní situaci, kdy Honza nezmar dorážel nikým neatakován do prázdné branky. Nevím, jestli to je nekoncentrovaností, ale přicházíme tím o důležité body a ono už opravdu začíná být zle," netajil černé myšlenky plzeňské kabiny.

Reklama

Související témata: