Hlavní obsah

Druhá liga, taky liga, zní na Žižkově

PRAHA

Už se to musí popsat pravými slovy: fotbalisté Žižkova se budou na jaře bít o holé přežití v lize. Po porážce s Libercem 0:1 se mužstvo potopilo do ještě hlubší deprese. Pohřební atmosféru při posledním utkání podzimu dokumentovalo skandování hrstky nejvěrnějších fandů: "Druhá liga, taky liga." Je to smutný příběh.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Žižkov čeká v jarní části fotbalové ligy boj o přežití.

Článek

Hrávaly se poháry, hrálo se i o titul. Teď je situace zralá na sestup. A ty výkony... Děs, běs, hrůza. Žižkovští už jsou tak daleko, že se utěšují tím, že alespoň ta plzeňská Viktoria na čtrnácté, první nesestupové pozici taky prohrává a má jen o bodík víc! "Úkol byl pro utkání s Libercem jasný: bodovat," smutně v neděli přiznal trenér Václav Hradecký.

Mužstvo převzal z pozice asistenta po Vítězslavu Lavičkovi po šestém kole. Otočit neblahý vývoj ovšem nedokázal. Sám dobře ví, že nezmohl vlastně zhola nic, bez okolků to přizná. Pod jeho vedením dal tým za deset kol jen neuvěřitelné dva góly!!! "Vstřelit ho, to je pro nás nadlidský úkol," řekl smířeně Hradecký. Za všechny negativní statistiky hovoří i kolonka v tabulce pravdy, kde se píše: minus dvanáct. Tak zle jsou na tom už jen Blšany.

Trenér bez vytáček: Nesplnil jsem úkol

Hradecký mluví věcně, vytáčet se ho ani nenapadne. "Řeknu to, co si myslím. Dohoda zněla, že s týmem dojedu podzim. Cíl se ale nepodařilo splnit. A co se stane, když vy třeba budete dělat svou práci špatně? Logicky nastává změna na postu trenéra," přikývl hlavou trenér.

Klubové představenstvo má situaci řešit až v průběhu tohoto týdne, během něhož se fotbalisté budou dál normálně připravovat. Změny jsou však nasnadě. Říká se, že největším adeptem po Hradeckém je mladoboleslavský Martin Pulpit. Chystají i rošády v hráčském kádru. Slíbil je i manažer Ivan Horník.

"Na podzim možnost doplnění nebyla. Chybí nám hráč, který umí souboj jeden na jednoho. Mozek hry máme. Až se uzdraví Pikl, bude zase tím Piklem před zraněním," myslí si Hradecký.

Vše se prý změní

Vypočítávat aspekty, které tlačí Žižkov ke dnu, mohl trenér dál. Slovenský útočník Oravec přestal střílet branky, ze hry je zraněný Stracený, hráči neplní své úkoly. "Zkrátka musí dojít ke změně," zopakoval Hradecký.

Měl by vůbec za nynější situace ještě chuť pokračovat s mužstvem? "To zase ano. Určitě," vyhrkl, ale bylo znát, že s tím moc nepočítá. Přesto však budoucnost Viktorky vidí dobře. "Uvidíte, přichodem dvou tří hráčů se vše změní. Úroveň se zvedne. Žižkov bude úplně jiným mužstvem..."

Žižkovský podzim pod dvěma trenéry
Bilance za Lavičky
Dvě výhry, čtyři prohry, 6 bodů, skóre 6:9
Bilance za Hradeckého
Jedna výhra, tři remízy, šest proher, 6 bodů, 2:13

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.