Hlavní obsah

Kotrba: Nikde jsem se nedržel za každou cenu

PRAHA

Současný trenér Sparty Jiří Kotrba údajně na vlastní žádost z týmu úřadujícího šampióna odejde. A to bez ohledu na výsledky dvou zbývajících zápasů, v nichž Sparta nastoupí v domácí lize proti Teplicím a posléze v Champions league přivitá Lazio Řím v klíčovém souboji o postup do osmifinále.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský kouč Jiří Kotrba

Článek

"Nikdy jsem sám neutíkal, ale zároveň se nikde za každou cenu nedržel," citovala ČTK Kotrbu, který má na Letné smlouvu do konce června příštího roku.

Prezident Sparty Vlastimil Košťál hovořil pro agenturu o vývoji ve Spartě velmi diplomaticky: "Máme před sebou ještě dvě klíčová utkání, momentálně neexistují žádné varianty, jak se bude dál při řešení těchto otázek postupovat. Musíme přece brát v úvahu, že postup v Lize mistrů by byl velký úspěch."

Šéf českého zástupce v prestižní Lize mistrů se měl nechat slyšet, že případná náhrada v podobě Beránka by mu proti srsti nebyla. Beránek na dnešní tiskové konferenci Slavie kontroval, že má v týmu sešívaných platnou smlouvu. "Ale v případě, že se s majitelem klubu neshodnu na budoucnosti celku, nemusím ji za každou cenu dodržet," prohlásil Beránek zároveň.

V záloze je Straka

Na Letné se hovoří i o dalších adeptech v čele s Ivanem Haškem. Ten však podle dostupných informací znovu míří do zahraničí. Je zde i Zdeněk Ščasný, i když právě ten musel Spartu opustit po příchodu současného vedení, byť získal titul. V záloze je i ambiciózní František Straka.

Nesmí se zapomínat ani na otázku ekonomickou. Český šampión momentálně vydělává milióny v evropské soutěži, ale současně by v případě Kotrbova odchodu musel platit nejen současného kouče, ale na výplatní listině je i Kotrbův předchůdce Jozef Jarabinský, jemuž bude z Letné tučný honorář chodit rovněž do konce června nadcházejícího roku.

Reklama

Související témata: