Hlavní obsah

Csaplár už skončil v Liberci, míří do Slavie

PRAHA

Trenér Josef Csaplár u libereckých fotbalistů skončil. S vedením klubu se dohodl na ukončení své smlouvy k 31. prosinci. Nyní Csaplár jedná se Slavií, jasno má být do neděle.

Foto: archiv

Josef Csaplár

Článek

O odchodu Csaplára i druhého trenéra Škorpila z Liberce se spekulovalo již delší dobu, ale zasedání představenstva klubu v tomto týdnu oba muže ve funkci potvrdilo. Nyní ale dal šéf klubu Karl Csaplárovi zelenou a kouč je na nejlepší cestě dohodnout se se Slavií.

"Dnes jsme jednali s panem Karlem dvě hodiny a o mé budoucnosti v Liberci rozhodne představenstvo klubu na zasedání v pondělí. Můj záměr odejít z Liberce trvá a domluvili jsme se, že si nebudeme dělat žádné problémy," řekl ČTK Csaplár, který má smlouvu v Liberci na dobu neurčitou.

"Pokud trenéra Csaplára v Liberci uvolní, tak jsme předběžně dohodnuti na jeho angažmá ve Slavii," prohlásil manažer Slavie Josef Jinoch, který se s koučem dobře zná z doby, kdy v Liberci působil ve funkci sportovního ředitele.

O mladém kouči u sešívaných přemýšleli delší čas. "Už před časem jsme se otázkou trenéra zabývali, protože jsme věděli, že panu Beránkovi končí v létě smlouva, a nebylo jasné, zda ji prodlouží. Vytipovali jsme si několik kandidátů, mezi nimiž figuroval i Josef Csaplár," potvrdil šéf klubu Vladimír Leška. "Byl by pro Slavii přínosem," dodal.

Odchod po dohodě

Odchod trenéra Beránka proběhl za trochu tajemných okolností. Nikdo nechtěl sdělit, zda sám nabídl rezignaci či byl představenstvem klubu odvolán. "Ani jeden z nás si nemyslí, že bychom měli interní věci klubu řešit přes média," komentoval to Leška.

Pak se přeci jen trochu rozhovořil. "K tomu kroku jsme dospěli po vzájemné dohodě. S trenérem jsme o situaci v klubu diskutovali již delší dobu. Oba jsme měli ke spoustě věcí připomínky a došlo k vyústění, že odchod bude v danou chvíli oboustranně nejlepším řešením," řekl Leška, který ještě na nedávné tiskové konferenci tvrdil, že Beránkovi nabídne Slavia prodloužení smlouvy.

Nešlo prý o nějaké unáhlené řešení. "Ani o vyřizování účtů. Dál k sobě máme vzájemný respekt," uvedl slávistický šéf. Beránkovi nedává veškerý díl viny za to, že mužstvo neudělalo díru do světa v pohárové Evropě a v lize je čtvrté. "Rozhodně si nemyslíme, že by za všechno mohl on. Je pravda, že se určité věci nepovedly, ale pozornost je potřeba zaměřovat i na hráče," zamýšlel se Leška.

Co se tedy konkrétně podle prvního muže Slavie nepovedlo? "Štve nás, že nejsme v Lize mistrů, lepší pozici jsme mohli mít i v domácí soutěži," prohlásil.

Reklama

Související témata: