Hlavní obsah

Brazilec Jefferson už trénuje ve Slavii, Adauto zraněn

PRAHA

Tři týdny bude chybět fotbalistům pražské Slavie útočník Adauto. Brazilec si při pátečním tréninku naštípl kotník a kouč Csaplár jej bude muset oželet až do začátku jarní části fotbalové ligy. Zatím individuálně trénuje v Praze i čerstvá posila Pražanů, další Brazilec Jefferson Luis.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Brazilec Adauto (v modrém) bude Slavii chybět tři týdny.

Článek

"Adauto špatně došlápl," vysvětlil příčinu Brazilcova zranění trenér Csaplár před odpoledním odjezdem týmu do Německa, kde slávisté v sobotu sehrají přípravný duel s druholigovým Regensburgem. V neděli pak čeká červenobílé finále zimního Tipsport Cupu proti Viktorii Žižkov.

V tom by se měl již objevit dvacetiletý Jefferson Luis, který do Německa neodcestoval. "Zatím jen běhal, v sobotu absolvuje trénink podle individuálního programu," uvedl Csaplár, který s Brazilcem, jehož Slavia získala na osmnáctiměsíční hostování, vedl krátký pohovor. "Ve finále Tipsport Cupu ale zřejmě nastoupí," dodal kouč Slavie.

Sám Jefferson se v Praze cítí dobře. "Samozřejmě, že mi byla zima, na tu si musím zvyknout. Jinak se tady ale trénuje podobně jako v Brazílii," svěřila se nová posila záložní řady. S aklimatizací v Čechách mu pomáhá i zraněný Adauto. "Je to skvělý kluk, jsem moc rád, že je tady," poznamenal vděčně.

Reklama

Související témata: