Hlavní obsah

Barteska: Noviny už raději nečtu

PRAHA

Kapitán fotbalistů Viktorie Plzeň Milan Barteska měl být mužem, který převzal údajný úplatek od funkcionářů ostravského Baníku před vzájemným zápasem, v němž se minulý týden na západě Čech radovali z vítězství hosté. Společně s Martinem Švejnohou, jenž mu měl asistovat, byli přeřazeni do divizní rezervy plzeňského týmu.

Článek

"Ptejte se, ale nic nového vám asi neřeknu," odvětil včera při žádosti o telefonický rozhovor třicetiletý Barteska. Odchovanec Opavy, který v minulosti působil v pražské Dukle, v Táboře, Českých Budějovicích a v Jablonci, všechna nařčení odmítá. Tvrdí, že nic nekalého neprovedl. O čtyři roky mladší Švejnoha zkroušeně přitakal: "I já mám svědomí čisté. Jsem v Plzni sedm let a nikdy se o ničem takovém nespekulovalo."

Na informace zaznamenané v některých středečních médiích o údajném videozáznamu, na němž má být zachycen při přebírání peněz, Barteska reagoval naprosto klidně: "Nezlobte se, ale nevím o tom. Noviny už ani raději nečtu."

O tvrzení, že je součástí nahrávky, nechce ani slyšet. "K tomu skutečně nemám co říct," odvětil stroze. Při středeční ligové dohrávce s Chmelem Blšany na plzeňském stadiónu chyběl. "Jestli má vedení důkazy, že jsme to prodali, ať je předloží. Nic podobného se dosud nestalo," byl mnohem konkrétnější Švejnoha, který souboj se Severočechy sledoval osobně.

Chtějí se vrátit

Barteska se nechtěl pouštět do dohadů, zda-li chystá opatření, která by očistila jeho jméno, když tvrdí, že svědomí má čisté. "Jsem ve spojení s klubem. Všechno se řeší. Uvidíme za pár dnů," prohlásil.

Pokud se vše nevysvětlí, prožije zbytek sezóny v divizní rezervě. A možná pouze coby muž do počtu, neboť zatím on ani Švejnoha nesmí nastoupit ani za béčko. Pro borce, jenž odehrál v nejvyšší soutěži více než dvě stě utkání, nemilá perspektiva. Hodlá se s ní smířit, nebo se pokusí všemi dostupnými prostředky dokázat vedení klubu i veřejnosti, že je obviňován neprávem? "Nebudu to dále komentovat. Teď skutečně ne. Omlouvám se," ukončil Barteska hovor.

Švejnoha potvrdil, že se všechno bude teprve řešit. Oba se netají velkou touhou brzy se vrátit do týmu bojujícího v nejvyšší soutěži o záchranu a pomoci spoluhráčům ve zbývajících osmi kolech. "Na tribuně je to smutné," posteskl si Švejnoha.

Reklama

Související témata: