Hlavní obsah

Jablonecký obránce Hrotek rozstřílel Budějovice

JABLONEC

Tři přesné hlavičkové trefy obránce Hrotka zajistily fotbalistům Jablonce plný počet bodů v duelu s Jihočechy. "Hattrick v podání stopera je ligovou raritou. Jsem rád, že jsme konečně prolomili remízovou sérii," konstatoval trenér Severočechů Petr Rada.

Článek

Jeho protějšek z budějovické lavičky Pavel Tobiáš nezakrýval zklamání: "I bez potrestaných Lafaty a Kuliče jsme dvakrát venku skórovali, což by mělo aspoň na bod stačit. Tři inkasované góly po standardních situacích ale znehodnocují velmi dobrý výkon v poli."

Domácí se už ve 4. minutě ujali vedení, když po Königově centru a pohotové Hrotkově hlavičce skončil míč za Kafkovými zády. Postupně jako by aktivita Severočechů trochu opadla a naopak kvality jejich obrany několikrát prověřili přímočaře hrající hosté. Ocenění odvahy se dočkali ve 24.minutě. Gruber elegantním padáčkem překonal Špita a bylo vyrovnáno. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval Vodehnal nad.

Krátce po přestávce Gruber vysunul Matouška, který neměl přesnou mušku. V 53. min. se ale skóre změnilo ve prospěch domácích. König rozehrál rohový kop na hlavu Hrotka, který ani ve své druhé šanci nezaváhal - 2:1. O chvíli později předvedl rychlý brejk Vodehnal, jehož střela šla jen pár centimetrů vedle. A když poté skvělý Hrotek završil hattrick, zdálo se být rozhodnuto. Jenže hosté neklesli do kolen a zdramatizovali závěr zápasu zásluhou střídajícího M. Smíška, který hlavou zužitkoval Matouškovu přihrávku.

FK Jablonec 97 - Dynamo České Budějovice 3:2 (1:1)
Branky: 4., 53. a 79. Hrotek - 25. Gruber, 88. M. Smíšek. Rozhodčí: Havrilla - Laskovský, Medveď (všichni SR). ŽK: Michálek, Hrotek, Weber, Čížek - Pončák. Diváci: 3205.
Jablonec: Špit - König, Hochmeister, Hrotek, Flachbart - Michálek, Herzán, Hušek (46. Čížek), Weber - Vodehnal (85. Jožef), Šenkeřík. Trenér: Rada.
České Budějovice: Kafka - Pončák, Horejš, Homoláč, Leština - Adam, Dvořák (83. Chlebek), Vozábal, Plocek (67. M. Smíšek) - Gruber, Matoušek (89. Svoboda). Trenér: Tobiáš.

Reklama