Hlavní obsah

Tomáš Došek uťal brněnské oslavy

BRNO

Slušně zaplněné ochozy brněnského stadiónu se už už chystaly k výbuchu nadšení. Jen necelá minuta scházela domácím fotbalistům, aby se radovali z cenného skalpu Slavie a notně zmrazili naděje Pražanů na zisk titulu či aspoň kvalifikaci Ligy mistrů. Oslavy ale uťal v poslední chvíli vyrovnávací brankou hostující Tomáš Došek.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Tomáš Došek spasil 'sešívané'.

Článek

A úsměvy na rtech zmizely i z tváří fanoušků Baníku a Sparty. "Do šestnáctky se snesl dlouhý balón. Po souboji našeho Latky s Kotůlkem přiletěl ke mně. Naštěstí jsem trefil bránu. Gólman Brna Brezovan zřejmě trochu zaváhal, mohl mi míč z hlavy sebrat," líčil nevzrušeně klíčový okamžik střetnutí slávistický útočník.

Uznal ale, že Pražané nepodali dobrý výkon. "První půli jsme odehráli neuvěřitelně špatně. Brno mělo o mnoho víc šancí. Takhle se o titul nebojuje. Až naše snižující branka nás probudila. Bod jsme nakonec získali, v této chvíli těžko předvídat, jak bude na konci sezóny důležitý," přemítal Došek.

Hrdinovi nebylo do řeči

Hvězdou střetnutí měl být brněnský Milan Pacanda, který táhl většinu útoků domácích. Připravoval střelecké příležitosti spoluhráčům i sám akce zakončoval. Po závěrečném hvizdu mu však nakonec nebylo vůbec do řeči. "Naprosto neskutečně jsme přišli o dva body," ulevil si a rychle zmizel v kabině.

Asi ještě o něco víc zklamaný byl Pacandův parťák z útoku Petr Švancara. Na Slavii se chystal, chtěl jí dokázat, že pražský klub udělal chybu, když mu před časem nedal mnoho šancí a ze svých služeb ho propustil.

Přemotivovaný Švancara

"Pro diváky to byl super zápas. Moc nás mrzí, že nakonec odcházeli zklamáni. Doufám ale, že uznají, že jsme tentokrát podali perfektní výkon. Slíbil jsem spoluhráčům za vítězství vyčistit kopačky, udělám to i po remíze. Kdybych totiž proměnil před přestávkou jasnou šanci, určitě bychom vyhráli. Slavia už mě nezajímá, titul přeji Baníku," tvrdil Švancara. Trenér Karel Jarůšek na jeho adresu poznamenal: "Byl až moc přemotivovaný. To bylo zejména při zakončení na závadu."

Slávistický kouč Josef Csaplár mínil, že boj o prvenství je stále otevřený. "Baník už je kousek pod kopcem, ale uvidíme, jak poslední metry zvládne. My jsme chtěli z Brna tři body, avšak musíme být rádi za jeden. Ještě se ale zdaleka nevzdáváme," tvrdil.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.