Hlavní obsah

Rozhodčí nás zařízl, zlobili se Žižkovští

PRAHA

S pocitem křivdy a se zlobou v hlase opouštěli žižkovští fotbalisté kabinu stadiónu na Letné po pondělní porážce se Spartou. První branku inkasovali z ofsajdu, další dvě padly po pokutových kopech. "Celý týden se mluví o tom, že domácí potřebují vyhrát, ale že to myslí takhle, jsme netušili," kroutil hlavou záložník Žižkova Luděk Stracený.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Jun v souboji s Mlejnským ze Žižkova.

Článek

"Ať si pan rozhodčí Dvořáček v létě udělá nějakou pěknou dovolenou, třeba na Seychelách. Takový zářez jsem naposledy zažil v Králově Dvoře v divizi, ale to jsme hráli jen za párky," zlobil se jeho spoluhráč Jiří Sabou.

Při vedoucí brance domácích přehlédl asistent sudího Kašný Junovo postavení v ofsajdu. "Věděl jsem, že je až za mnou, ale nemá cenu se s rozhodčími hádat, akorát bych v příštích kolech stál," říkal Sabou, jenž už v letošním ligovém ročníku nasbíral sedm žlutých karet.

Klimpl: Žádná ruka, rameno

Hostující hráči nesouhlasili ani s nařízením obou penalt. "Byla to jen chytrost Štajnera, Buryán se s ním do kontaktu vůbec nedostal," tvrdil Maroš Klimpl, po jehož ruce byl nařízen druhý pokutový kop. "Uhýbal jsem, míč mě trefil do ramene," přísahal slovenský bek.

.:ANKETA:
Ovlivnili rozhodčí zápas Sparty se Žižkovem? Hlasujte na konci článku

Žižkov na Spartě skóroval po třech zápasech, kdy se na Letné střelecky neprosadil. "Hrubě jsem situaci podcenil, to se nesmí stát," sebekriticky přiznal podíl na inkasované brance sparťanský gólman Jaromír Blažek. "Byli jsme Spartě rovnocenným soupeřem, směrem dopředu jsme měli několik dobrých momentů," domníval se Stracený. Stejného názoru byl i Klimpl: "Minimálně bod jsme si mohli odvézt."

Poborský: Horník nás urážel

Blažkovo zaváhání ale napravil domácí kapitán Karel Poborský, který se postavil k oběma pokutovým kopům a s přehledem je proměnil. "Věřil jsem si na oba a každý jsem záměrně kopal do jiného místa. Jsem určený jako první na penalty, takže jsem k tomu nikoho nepustil," konstatoval s úsměvem úspěšný exekutor.

O tom, zda měly být, či nikoliv, nepřemýšlel, jen se pozastavil nad reakcemi žižkovských hráčů: "Hrají o záchranu a jsou z toho nervózní. Připadalo mi směšné, jak tam skákali. Jejich manažer Horník nás ale zbytečně urážel. Pro nás to bylo důležité vítězství. Co bude dál, se uvidí. Body budu sčítat až na konci."

Reklama

Související témata: