Hlavní obsah

Poborský: Cítil jsem, že na obě penalty mám

PRAHA

Tak trochu ve stínu přehmatů rozhodčích v pondělním utkání Sparty se Žižkovem zůstala stoprocentní úspěšnost Karla Poborského při exekuci dvou trestných kopů, byť nesprávně nařízených. Sparta vyhrála tři ligová utkání v řadě, její kapitán ale o možném umístění nekalkuluje. "V rukou má všechno Ostrava, záleží jen na ní," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Poborský: Pod trenérem Strakou se změnil vnitřní duch týmu.

Článek

V pondělí jste dal Žižkovu dva góly z pokutových kopů. Kopal jste už někdy dvě penalty v jednom utkání? Pokud si vzpomínám, tak tohle bylo poprvé.

Každou jste kopl do jiného místa. Neuvažoval jste o jistotě, tedy poslat je jedním směrem? Právě že jsem jistotu zvolil. Kopat každou jinam a hlavně obě do brány. Nijak nervózní jsem u toho nebyl.

Vybíráte si místo dopředu? Než kopnu, vždycky se rozhodnu, kam zamířím. Brána je tak velká, že si mohu vybrat. Opravdu platí, že penalta se nedá chytit, ale jen špatně kopnout.

Nechtěl si alespoň tu druhou penaltu kopnout někdo ze spoluhráčů? Jsem určený jako první. Cítil jsem, že dám obě. Míč jsem chytil jako první a šel kopat.

Vyhráli jste tři ligové zápasy po sobě a k tomu jeden pohárový. Zřejmě působí Strakův efekt... Asi ano. Máme devět bodů a k tomu postup do semifinále domácího poháru.

V čem je Sparta pod trenérem Strakou jiná? V tom, že vyhráváme, jinak hráči jsou stejní. Víc jdeme za vítězstvím, rveme se o ně. Ten vnitřní duch se změnil, zlomili jsme to. Vyříkali jsme si na rovinu, jak na tom jsme a co musíme udělat pro to, aby naše situace byla lepší.

Počítáte v kabině, co který bod jakého mužstva znamená pro konečné umístění? Sám takhle nekalkuluji. Počítám naše body od začátku a nenervuji se tím, co už nemůžeme přímo ovlivnit. Kluci možná body ostatních počítají.

Může podle vás ještě Sparta získat titul? Matematicky vzato to možné je. V rukou ale má všechno Ostrava, záleží jen na ní. My jdeme do každého utkání s cílem ho vyhrát. Když se to povede ve všech zbývajících zápasech, jenom dobře pro nás. Jak to dopadne v konečném účtování, to se uvidí po posledním kole.

Reklama

Související témata: