Hlavní obsah

Potvrzeno: Straka povede Spartu i v příští sezóně

František Straka bude trénovat fotbalisty Sparty i v nadcházejícím ligovém ročníku. Bývalý stoper letenského klubu, který za osm dnů oslaví šestačtyřicáté narozeniny, se ve středu s vedením klubu domluvil na roční smlouvě s opcí a prodlouží si tak své původně dočasné působení.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

I v příští sezóně bude fotbalisty Sparty trénovat František Straka.

Článek

Bývalý kouč Teplic vystřídal na lavičce Sparty 29. března Jiřího Kotrbu. Tým pod jeho vedením neprohrál deset utkání, skončil na vytyčeném druhém místě první ligy a v úterý vyhrál Pohár ČMFS. Definitivní dohodu s koučem oznámila ve čtvrtek mluvčí klubu Lenka Raková.

"Ve středu byly dořešeny i finanční podmínky, v tuto chvíli už se vyřizují jen formality," sdělila Raková. Současně upozornila, že ani jedna ze stran nehodlá zveřejnit finanční náležitosti kontraktu.

Splnil uložené cíle

Šéf klubu Vlastimil Košťál se s trenérem domluvil na pokračování jeho působení už v průběhu minulého týdne, ale až ve středu byly podle Rakové dořešeny finanční podmínky smlouvy. Od první chvíle však bylo zřejmé, že se oba muži shodnou: Straka totiž splnil všechny cíle, které mu funkcionáři po jeho příchodu uložili.

Straka vstoupil do trenérského světa sice už v Německu po skončení své bohaté hráčské kariéry, ale nejvyšší soutěž začal trénovat až v Teplicích, které vedl v roli hlavního kouče od září 2002. Až do dnešního dne vedl prvoligová mužstva v 55 zápasech, z nichž 24 skončilo výhrou jeho barev a sedmnáct nerozhodným výsledkem.

V loňském i v letošním roce byl Straka trenérem mužstva, která vyhrálo domácí pohárovou soutěž. Loni se mu to podařilo s Teplicemi a letos se Spartou.

Reklama

Související témata: