Hlavní obsah

Jun odvrátil druhé klopýtnutí Sparty

DRNOVICE

Sparta si v úvodu nové sezóny Gambrinus ligy prožila další horké chvilky. Po remíze 1:1 v prvním kole doma se Slováckem Pražané v sobotu vyrazili do Drnovic a tři body odvážejí jen s vypětím všech sil, když vítězný gól na 3:2 vstřelil Tomáš Jun až ve třetí minutě nastavení.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Jun

Článek

Domácí Drnovice, které na favorita vyrukovaly bojovností, šly v páté minutě do vedení. Po rohovém kopu Onofreje neudržel brankář Blažek míč a Adamec jej pohotově poslal do sítě. Poločas skončil dvoubrankovým rozdílem, když Onofrej levačkou zatočil míč od rohového praporku tak šikovně, že se od Sivoka odrazil podruhé za Blažkova záda.

Poločasová bouřka, kterou rozpoutal trenér Straka v kabině, se výrazně odrazila na průběhu hry Sparty, kterou výrazně oživil střídající Jun. Po pouhých čtyřech minutách hry se uvolnil na hranici trestného území a směr jeho střely změnil obránce Schindler tak nešťastně, že skončila v síti.

Gól a temperamentní trenér Straka vybudili Spartu ke zvýšení útočné aktivity. Na domácí branku se valil útok za útokem. Dezorientovaná obrana Drnovic chybovala podruhé v 55. minutě, kdy Pacandova vysoká střela téměř od levé postranní čáry odskočila po mokrém trávníku rychleji, než očekával brankář Bureš, jenž byl proti vyrovnávacímu gólu zcela bezmocný.

Drnovice šance nevyužily, Jun rozhodl

Zápas gradoval, Sparta se snažila rozhodnout a proti poněkud zaskočenému soupeři vsadila na ofenzivu. Michalík i Pacanda ale mířili přímo do Burešových rukou a šanci na zvrat měli i domácí, kteří spoléhali na rychlé protiútoky.

Dvakrát měl rozhodnutí na svých kopačkách bývalý sparťan Holub. V 58. minutě se jeho střela odrazila od tyče, podruhé po Klinkově úniku mířil v 78. minutě těsně vedle. Deset minut nato hlavičkoval Ševinský po dalším Onofrejově rohu do břevna.

Naopak Jun při své šanci v nastaveném čase nezaváhal a pohotově zajistil Spartě první vítězství v ročníku. Drnovice podruhé prohrály.

"Začali jsme zápas velice dobře, po změně stran naopak udávala tempo Sparta. Alespoň bod jsme mohli uhrát, sahali jsme i po vítězství. Jeden prohraný hlavičkový souboj v nastaveném čase ale všechno zmařil," posteskl si po utkání drnovický kouč Josef Mazura.

Trenéru Strakovi vyšel tah se zařazením Juna, který oživil mátožnou a neproduktivní hru hostů. "Rozhodně už dvojici Pacanda a Jun na hrotu útoku měnit nebudu. Horší je složení obrany, kolikrát mám chuť si obout kopačky a jít hrát sám. Drnovice mohly v závěru zápas rozhodnout, tentokrát se k nám přiklonilo štěstíčko," řekl Straka.

1. FK Drnovice - Sparta Praha 2:3 (2:0)
Branky: 5. Adamec, 45. (+1) vlastní Sivok - 49. a 90. (+3) Jun, 55. Pacanda. Rozhodčí: Matějek - Ondo, Chytil. ŽK: Schindler, Ševinský, Klinka - Pergl, Michalík, Meduna, Jun. Diváci: 4528.
Drnovice: Bureš - Ševela, Ševinský, Schindler, Čáp (72. Víšek) - Adamec, Bílek, I. Svoboda (83. Gibala), Onofrej - Klinka (79. Třasoň), Holub. Trenér: Mazura.
Sparta: Blažek - Pergl, Homola, Koubský, Čech - Poborský, Zelenka (77. Kováč), Sivok, Michalík (71. Voříšek) - Meduna (46. Jun), Pacanda. Trenér: Straka.
TABULKA
2. kolo první fotbalové ligy:
Drnovice - Sparta Praha 2:3
Opava - Mladá Boleslav 2:1
Jablonec - Ostrava 1:1
České Budějovice - Příbram 0:0
Blšany - Brno 0:1
Slavia Praha - Liberec - pondělí 16.8.
1. FC Slovácko - Olomouc - pondělí 16.8.
Teplice - Zlín - odložen kvůli rozsáhlé marodce Zlína

Reklama

Související témata: