Hlavní obsah

Budějovice opět s Příbramí remizovaly

ČESKÉ BUDĚJOVICE

I tentokrát se fotbalisté Českých Budějovic rozešli doma s Příbramí smírně. Jejich nedělní duel druhého ligového kola skončil remízou 0:0. Ze sedmi posledních duelů jich pod Černou věží skončilo šest remízou, čtyřikrát dokonce bezbrankovou.

Článek

Domácí dnes přitom měli dost šancí na to, aby proti Příbrami zopakovali ojedinělý výsledek 5:0 z roku 1999. Do svého soupeře se zakousli a hned první akcí po výkopu Středočechy zastrašili. Naštěstí pro hosty ale Formánek vytěsnil Gruberovu střelu na roh. Po Gruberově centru z levé strany měl šanci ještě Němec, ale nezasáhl přesně míč.

V další šanci Horejš mířil hlavou vysoko nad břevno a po nebezpečném Pončákově centru z pravého křídla Němec hlavičkoval do náruče brankáře Sňozíka. Hosté se spokojili s pasivní rolí a vytrvale se snažili přenášet hru do pásma Jihočechů. Po nedorozumění černobílé defenzivy se dostal do nadějné střelecké pozice Otepka, ale trefil pouze bránícího hráče.

Po trestném kopu domácího kapitána Vozábala zachránil příbramskou branku od pohromy Fenyk, jenž vyhlavičkoval míč těsně nad břevno. V závěru poločasu ještě Barteska pronikl středem hřiště, ale mířil příliš vysoko.

Po obrátce začali aktivněji hosté. Dopředu se tlačil lehkonohý Francouz Mendy, dělovku Rychlíka musel tělem blokovat Horejš. Budějovičtí se také rozjeli, ale střídající Adam po několika narážečkách přestřelil. Po rohovém kopu se nádherně do míče trefil hlavou Chlebek, příbramský Fenyk však podruhé v utkání zachránil svůj tým a téměř z brankové čáry vyhlavičkoval míč do bezpečí.

Pak si na Vozábalův přímý kop dobře naběhl Horejš, ale nezakončil. Diváky roztleskal Gruber, který vystihl dráhu odraženého míče a dělovkou dal vyniknout brankáři Sňozíkovi. Střelecký pokus z dálky nevyšel ani Pončákovi. Hned po příchodu na trávník v 81. minutě se předvedl Grznár, jeho akce však skončila pouze rohovým kopem. Gólu se diváci nedočkali ani v pětiminutovém nastavení.

Raritou bylo účinkování příbramského Janů, jenž přišel na hřiště v 85. minutě, ale zápas nedohrál. Během necelých deseti minut na trávníku dvakrát fauloval a byl vyloučen.

SK České Budějovice - Marila Příbram 0:0
Rozhodčí: Bouše - Petřík, Lhoták. ŽK: Horejš, Filipko - Turtenwald, Žemlík, Sňozík, Formánek, Janů. ČK: 90+4. Janů (Příbram). Diváci: 3203.
Budějovice: Filipko - Pončák, Horejš, Homoláč, Leština - Němec (42. Adam), Chlebek, Vozábal, Gruber (80. Grznár) - Myšák (54. Matoušek), Lafata. Trenér: Tobiáš.
Příbram: Sňozík - Mácha, Formánek (46. Navrátil), Turtenwald - Otepka (76. Jendruščák), Barteska, Fenyk, Riegel, Rychlík - Žemlík, Mendy (85. Janů). Trenér: Kopač.
TABULKA
2. kolo první fotbalové ligy:
Drnovice - Sparta Praha 2:3
Opava - Mladá Boleslav 2:1
Jablonec - Ostrava 1:1
České Budějovice - Příbram 0:0
Blšany - Brno 0:1
Slavia Praha - Liberec - pondělí 16.8.
1. FC Slovácko - Olomouc - pondělí 16.8.
Teplice - Zlín - odložen kvůli rozsáhlé marodce Zlína

Reklama

Související témata: