Hlavní obsah

První výhru vystřelil Slavii Latka

PRAHA

První body v novém ligovém ročníku vybojovali fotbalisté Slavie Praha. V pondělní dohrávce 2. kola zdolali na Strahově Liberec 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 44. minutě Latka. Hosté ale byli Pražanům vyrovnaným soupeřem a Slavii dvakrát pomohlo břevno.

Článek

"Bylo to šťastné vítězství, nešlo nevidět šance hostů, ale na druhou stranu nebyla to nezasloužená výhra. Ten nahoře, co to tady řídí, rozhodl, že nás za to, jak dřeme odmění," zafilozofoval si kouč domácích Josef Csaplár.

Liberečtí neměli důvod proti povážlivě nedůrazné a nepřesné Slavii hrát ustrašeně. Hodúr mohl skórovat, brankář Černý ale míč srazil a Ančic se k němu už v malém vápně nedostal. Snaha nesourodé Slavie dlouho nevedla k ničemu. Svižnější kombinace posouvaly Liberecké do střeleckých pozic, ale Ančic, Pospíšil, Papoušek i Kisel pálili mimo anebo slaboučce.

Na druhé straně Kalivoda trefil zdálky tyč. Gól přišel zčista jasna. Na Sedláčkův přímý kop od středové čáry vyskočil v šestnáctce nejvýš Martin Latka a hlavou poslal míč do sítě. "Nemířil jsem, bylo to štěstí, vítězství to bylo hodně vydřené," uznal po bitvě střelec, který si ve druhé půli hodně užil s libereckými útočníky. Těm ale opět vázlo zakončení.

Pospíšil měl na kopačce gól

Pospíšil dokonce šel sám na bránu, ale Černého neprostřelil a hlavou pak dorážel jen do břevna. "Měl jsem to dát už nohou, ale brankáře jsem neobstřelil. Dalo se tu i vyhrát," povzdechl si Michal Pospíšil.

Slávistům se při ofenzivní snaze hostů otevírala cesta k liberecká bráně, Kukovy přihrávky ale domácí v ohrožení gólmana Hauzra většinou nedokázali proměnit. Na druhé straně Lukáš trefil z blízka opět jen břevno, další prostor už slávistická obrana s výborným Bejblem nenabídla. Liberecká snaha se stále více proměňovala v křeč.

"Herně těžko můžu něco týmu vyčítat, soupeře jsme dostali zejména ve druhé půli pod tlak, ale když nedáme takové šance nemůžeme prostě na Slavii uspět," hodnotil kouč hostů Stanislav Griga.

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0
Poločas: 1:0. Branka: 44. Latka. Rozhodčí: Helebrant - Tulinger, Filípek. ŽK: Švec, Sedláček - Slepička, Papoušek. Diváci: 2380.
Slavia Praha: Černý - L. Došek, Latka, Bejbl, Kratochvíl - Piták, Švec, Kalivoda, Sedláček (63. Fořt) - Kuka, Adauto (84. Chleboun). Trenér: Csaplár.
Slovan Liberec: Hauzr - Šinglár, Valachovič (83. Blaha), Lukáš, Hamouz (74. Zápotočný) - Kisel, Polák, Hodúr, Papoušek - Ančic, Pospíšil (68. Slepička). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: