Hlavní obsah

Zlín získal v Příbrami svůj první bod venku

PŘÍBRAM

Bezbrankovou remízou skončil zápas mezi fotbalisty Příbrami a Zlína. Hosté se dokázali oklepat ze středeční smolné prohry v Teplicích a na hřišti soupeře uhráli svůj první bod v sezoně. Příbramští naopak ve svém druhém domácím vystoupení nenavázali na výhru z prvního kola s Opavou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Zlínský Josef Lukaštík (vlevo) se snaží zastavit Milana Bartesku z Příbrami.

Článek

Zlínští fotbalisté v prvním poločase působili na hřišti sympatičtejším dojmem než těžkopádní domácí. Ti měli v úvodní pětačtyřicetiminutovce víc starostí sami se sebou: jejich kostrbatá rozehrávka se zadrhávala už ve středu pole a kompaktní zlínská defenziva narušovala útočné akce domácích už v zárodku. Příbramští fanoušci si několikrát nespokojeně zapískali a rozčarovaný kouč domácích František Kopač občas skrýval tvář v dlaních.

Zato hosté vypadali mnohem suverénněji a ukázali, že jejich loňská výhra 4:2 u Litavky nebyla náhodná. Kdyby nebyli ve finální fázi tak zbrklí, mohli jít do šaten s vedením. K jedinečné šanci se dostali už v šesté minutě: na křížný čtyřicetimetrový pas Dujky si naběhl Červenka, ovšem jeho chytrý lob o pár centimetrů přeletěl gólmana Sňozíka i břevno branky. Sňozík pak ukázal svoji spolehlivost i při jedovatých střelách Vidličky a Činčaly.

Kopač ke svým svěřencům v kabině vedl asi důrazný pohovor, protože ve druhé půli jako by se na hřiště vrátil jiný tým. A vyhecovaní domácí hráči hned od prvních minut začali hrozit. Ostrá rána Otepky nejprve proletěla těsně vedle, pak Žemlík přiťukl míč navrátilci Tomáši Kučerovi, který z boku namířil svůj pokus nad.

Domácí stupňovali tlak a Zlín přitlačili před jeho branku. Po dvaceti minutách si naběhl z hloubi pole na hlavičku Riegel a gólman Baránek míč s pomocí tyče vytlačil míč do zámezí. Baránek za tři minuty svůj tým podržel, když dokázal vyrazit do šibenice mířící Barteskovu střelu.

Převaha ani řada šancí nemusely být Příbramským nic platná. Do té doby neškodný Zlín vyrazil v 72. minutě na zteč, asistent rozhodčího Chytil pustil sporný ofsajd a sólo střídajícího Ličky musel na poslední chvíli zastavit obětavým skluzem Mácha. Na bezbrankové remíze se v opatrném závěru už nic nezměnilo.

Příbram - Zlín 0:0
Rozhodčí: Čecháček - Chytil, Drastík. ŽK: Formánek, Kučera, Mácha - Kroča. Diváci: 4120.
Příbram: Sňozík - Mácha, Formánek, Turtenwald - Mendy (75. Mlika), Barteska, Riegel, Fenyk (81. Loseille), Otepka - Žemlík, Jendruščák (46. Kučera). Trenér: Kopač.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Hubáček, Dujka - Červenka, Lasota, Švach, Lukaštík (81. Dobeš) - Činčala (67. Lička), Malár (90. Vrtělka). Trenér: Palička.

Reklama

Související témata: