Hlavní obsah

Další rošáda ve Slavii! Generálním ředitelem se má stát Zbyněk Kusý, bývalý šéf hokejových Pardubic

Praha

Zbyněk Kusý, který ještě před pár týdny slavil mistrovský titul s hokejovými Pardubicemi, s největší pravděpodobností v roli generálního ředitele povede fotbalovou Slavii Praha!

Foto: Dušan Dostál, ČTK

Zbyněk Kusý se má stát generálním ředitelem fotbalové Slavie

Článek

Podle informací ze zákulisí klubu Miroslav Platil, dosavadní generální ředitel týmu z Edenu, své účinkování v dvanáctém celku minulé sezóny v nejbližších dnech ukončí. A jeho místo údajně zaujme funkcionář s mnoha zkušenostmi, ovšem z hokejového prostředí.

„Když jsem skončil v Pardubicích, dostal jsem několik nabídek. Nechci svými vyjádřeními nikoho poškodit, tudíž se nehodlám k ničemu vyjadřovat,“ citovala ČTK Kusého, jenž byl včera v zahraničí.

"Pan Platil informoval začátkem tohoto týdne majoritního akcionáře o tom, že se z osobních důvodů rozhodl ve svém působení ve Slavii dále nepokračovat a že je připraven na své funkce v klubu rezignovat," uvedla ředitelka komunikace Slavie Soňa Nouzáková.

Platil měl obrovský podíl na záchraně Slavie v minulé sezóně, kdy se klub potácel na hranici krachu, hráči nedostávali peníze a hrozili stávkou. Tehdy bývalý bezpečnostní manažer ČMFS klub, který ztratil licenci, vyvedl z krize díky spojení s Alešem Řebíčkem, bývalým ministrem dopravy.

Později klub šokoval angažováním trenéra Františka Straky, muže bytostně spjatého se Spartou. V průběhu jara pak vedení Slavie sáhlo k trenérské rošádě a tým k záchraně mezi elitou vedl Martin Poustka, teprve šestatřicetiletý trenér debutující v nejvyšší soutěži.

Kusý opustil Pardubice jen pár dnů po oslavě mistrovského titulu v poslední extraligové sezóně. Na východě Čech působil dvaadvacet let. Titul s Pardubicemi oslavil celkem třikrát. V letech 2004 až 2008 byl prvním místopředsedou hokejového svazu a ještě o tři roky déle zastával pozici generálního manažera hokejové reprezentace.

Podle zdroje informovaného o dění v klubu hodlá prezident Slavie Aleš Řebíček vše objasnit na úterní tiskové konferenci.

Reklama