Hlavní obsah

Příbram začala přípravu i s Hájovským či Danovskim

Příbram

Fotbalisté Příbrami odstartovali v pondělí přípravu na sezónu hned s několika novými hráči. Středočeský klub posílili útočník Zoran Danoski z druholigového Mostu, stoper Tomáš Hájovský z Plzně či pravý bek Zdeněk Šmejkal z Baníku Ostrava, který je ale stále v rekonvalescenci po zranění. Na zkoušce je v týmu také skotský stoper Craig McKeown z Dundee FC.

Foto: fcviktoria.cz

Tomáš Hájovský (vpravo) ještě ve Štruncových sadech.

Článek

S Příbramí rovněž začali trénovat Richard Brauneis, který přišel na testy z Roudnice nad Labem, a pětice navrátilců z hostování Oldřich Kostorek, Martin Macháček, Jan Kvída, Jan Mojdl a Ondřej Šípek.

"Věřím, že se nám mužstvo podařilo vhodně doplnit. Hodně si od nových hráčů slibuju. Jsem přesvědčen, že Tomáš Hájovský nám pomůže vyztužit defenzivu, dopředu by nám mohl pomoci šikovný Zoran Danoski, mám i radost z návratu Zdeňka Šmejkala, který naše prostředí důvěrně zná," připomněl prezident klubu Jaroslav Starka, že Šmejkal zamířil do Ostravy v roce 2010 právě z Příbrami.

Makedonec Danoski podepsal v Příbrami tříletou smlouvu. "Jeho příchod mě hodně těší. Uplynulé dvě sezóny v Mostě měl poměrně gólově úspěšné, půl roku jsme ho sledovali a věříme, že pomůže i nám," dodal generální ředitel klubu Petr Větrovský.

Skot McKeown sice přišel zatím jen na zkoušku, ale jeho angažování není vyloučené. "Craig má přes sto padesát startů za skotský klub Dundee FC, kde dosud působil. Po odchodu Hejdy, Krejčího a Ricky jsme potřebovali posílit defenzivu, tak věřím, že to může být další doplňující stoper k Tomáši Hájovskému či Milanu Mišůnovi. Uvidíme, jak se ukáže," řekl Větrovský.

Na startu přípravy tak má Příbram přes třicet hráčů. První zúžení plánuje trenér David Vavruška po dvou týdnech. Na červencové soustředění do Rakouska by pak měl vyrazit hotový kádr.

Reklama

Související témata: