Hlavní obsah

Snad zvládneme podzim, abychom na jaře mohli atakovat poháry, přeje si teplický ředitel Hrdlička

Už do svojí dvacáté sezóny v řadě v roli ředitele FK Teplic vstupuje František Hrdlička. „Však jsem to připomněl i hráčům na prvním srazu letní přípravy a přál bych si, aby ten jubilejní ročník se vydařil,“ říká zkušený fotbalový funkcionář na prahu nové ligové soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplického Admira Ljevakoviče (vlevo) chtěl získat Liberec, ředitel Hrdlička ho však nepustil.

Článek

Shrňte nejpodstatnější letní novinky, k nimž došlo ve vašem klubu během pauzy mezi minulou a nadcházející sezónou...

Tou největší je fakt, že od poloviny června máme nového trenéra. Byl jím jmenován náš trenérský odchovanec Lukáš Přerost. Dostal plnou důvěru vedení společnosti i majitele klubu. Už v přípravě potvrzoval předpoklady a odhady, že z něj vyroste jednou velmi kvalitní trenér. Kouč i jeho realizační tým budou mít maximální podmínky k tomu, aby mohli splnit cíle, které vyhlásíme po skončení podzimní části sezóny.

Můžete alespoň naznačit, kde byste při dobré konstelaci rádi viděli tým v tabulce?

Očekávám, že liga bude hodně vyrovnaná. Na pohárové příčky podle mne už nepomýšlí jen šest klubů, ale možná osm až deset. Nebudu proto vyhlašovat, že chceme v tak silné konkurenci hrát přímo o titul. To by bylo riskantní a asi vzdálené realitě. Beru to tak, že každý ztracený bodík může v konečném součtu chybět. Po podzimu bychom se chtěli pohybovat na pozicích, z nichž by se dalo na jaře zaútočit na ta zmíněná pohárová místa.

Prosakovaly indicie, že Liberec stál o teplického záložníka Ljevakoviče. Jaký byl váš postoj k této snaze úřadujícího mistra?

Těžko bych vysvětloval majiteli klubu, že jsem pustil jednoho z našich klíčových hráčů na hostování do Liberce. Zamítavé stanovisko nebylo nepřátelským atakem vůči Slovanu, ale řekli jsme si, že se na toto téma můžeme bavit jen o přestupu a ne o hostování. Rozumím tomu, že český mistr chce mít silnější kádr a bojuje v Evropě o pohárový koeficient, jenže za to mi nikdo nic nedá. Nevím, jak by zareagovali v Liberci, kdybych se na ně obrátil s tím, jestli by nám nepůjčili Štajnera. Stěžejní tepličtí hráči, kam řadím třeba i Mahmutoviče, jsou prodejní jen za zajímavé peníze, nebo nijak.

Takže nostalgicky vzpomínáte na stomiliónové prodeje útočníků Džeka a Fenina do bundesligy?

Kdyby se ta doba vrátila, bylo by to krásné. Ale takové husarské kousky se nám už asi nepovedou (úsměv).

Jaká je tedy aktuální strategie klubu?

S klíčovými hráči jednáme i v ročním v předstihu o prodloužení smlouvy, protože kolem nich krouží agenti a kluby, aby je po skončení stávajících kontraktů mohli získat zadarmo. Kádr je uzavřený, ale v případě mimořádné situace bychom se ho pokusili do konce přestupního termínu ještě doplnit. A průběžně se snažíme zabudovat do sestavy vlastní odchovance. Na týmové soupisce jich máme osm. Naskýtá se jim šance, aby ukázali, zda už teď stačí na ligu.

Reklama

Související témata: