Hlavní obsah

Plzeň přejela Hradec Králové. Boleslav prohrála v Teplicích, zahodila penaltu i přesilovku

Praha
Aktualizováno

Velmi sebevědomý vstup do ligové sezóny předvedli fotbalisté Viktorie Plzeň. Po postupu do třetího kola Evropské ligy doma v neděli před zaplněným stadiónem nedali šanci Hradci Králové a zaslouženě vyhráli vysoko 3:0. Hůře dopadl jiný zástupce v evropských pohárech Mladá Boleslav, která podlehla v Teplicích 0:1, přestože domácí dohrávali více než dvacet minut v oslabení a čelili pokutovému kopu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Daniel Kolář se raduje z branky proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští fotbalisté navázali na výborné výkony z pohárové Evropy. Soupeře od začátku přehrávali svým typickým kombinačním fotbalem. Bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení, což se podařilo deset minut před koncem první půle. Daniel Kolář otevřel hlavou skóre po centru ze strany.

Viktoria držela zápas pevně pod kontrolou i ve druhé půli, kdy nejprve navýšil vedení po krásné kombinační akci Marek Bakoš a krátce nato zpečetil výhru domácích Poděbradský nešťastnou tečí do vlastní brány po Daridově rohu. Hosté s novým koučem Jiřím Plíškem tentokrát neměli nárok.

Teplice přežily oslabení i penaltu

Více se vydařila premiéra trenérovi Lukáši Přerostovi na lavičce Teplic. Boleslavští jeli na Stínadla s povzbudivou bilancí čtyř vítězství z posledních pěti vzájemných duelů na teplickém stadiónu. Boleslav sice ovládla úvod zápasu, ale domácí postupně začali získávat převahu.

Krátce po přestávce se po Ljevakovičově centru trefil Aidin Mahmutovič. A domácí těsné vedení udrželi, přestože autor gólové přihrávky byl v 69. minutě vyloučen. Tři body domácím zachránil brankář Tomáš Grigar, který zneškodnil přísně nařízený pokutový kop zahrávaný ex-teplickým Marešem.

V 90. minutě se nakonec poměr sil na hřišti vyrovnal, když byl vyloučen i hostující Magera. Boleslav podlehla v Teplicích po pěti letech.

První kolo Gambrinus ligy
Pátek
Jablonec - Ostrava 2:0
Sobota
Příbram - Liberec 0:4
Dukla - Sparta 1:1
Slovácko - Brno 0:1
Č. Budějovice - Olomouc 1:0
Neděle
Teplice - Ml. Boleslav 1:0on-line
Branka: 50. Mahmutovič
Plzeň - Hradec Králové 3:0on-line
Branka: 35. Kolář, 69. Bakoš, Poděbradský (vlastní)
Pondělí
18:00 Slavia - Jihlavaon-line

Reklama

Související témata: