Hlavní obsah

Hráli jsme špatně, na program a marodku se nevymlouváme, řekl Janů

Jablonec nad Nisou

Před třemi měsíci fotbalisté Liberce dobyli jablonecký stadión a vítězstvím v ostře sledovaném derby udělali v předposledním ligovém kole rázný krok k mistrovskému titulu. Z postu vedoucího týmu tabulky přijeli i k zápasu třetího dějství probíhajícího soutěžního ročníku, ale tentokrát vyšli bodově i střelecky naprázdno po porážce 0:1. Srazil je vlastní gól Sergeje Ljulky, ukrajinského obránce v libereckých službách.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán Tomáš Janů diriguje liberecký tým.

Článek

„Po centru z jablonecké pravé strany trefil míč Sergeje do nohy a odrazil se do branky. Prostě smolná situace," přiblížil liberecký kapitán Tomáš Janů rozhodující moment bitvy severu. „Celkově jsme ale hráli špatně směrem dopředu. Neudrželi jsme balón a málo jsme se dostávali k zakončení. A když tam byl přece jen nějaký záblesk útočné akce, tak jsme ji zkazili," zhodnotil derby z pohledu úřadujícího mistra defenzivní záložník, který v září oslaví 39. narozeniny.

Ale mohl si klidně postěžovat na náročný program a velkou marodku. „Měli jsme v nohou souboj s Kluží a máme spoustu zraněných, ani na to se nebudu vymlouvat. Zápas jsme jednoduše nezvládli a naše ligová série bez prohry, trvající od začátku dubna, po osmi duelech skončila," pravil Janů lakonicky.

Liberečtí postrádají kromě nemocného Štajnera, který byl ale už propuštěn z nemocnice po embolii plic a zápas sledoval z hlediště, stále také Rabušice s Kušnírem. A kvůli zdravotním problémům chyběli nově i stabilní záložníci Vácha a Bosančič.

Nezmar: Jak se cítím? Je to na nic

Naopak už od první minuty nastoupil uzdravující se stoper Jan Nezmar. Jak se cítí po zlomenině malíčku? „Je to na nic, ale do zápasu jsem chtěl jít, protože jsem byl odhodlaný pomoci. Snažil jsem se do toho dát maximum, jenže bez konečného efektu," líčil. A nešetřil ani kritikou do vlastních řad.„Nezachytávali jsme odražené míče, hráli jsme zbytečně bojácně a nebyli jsme aktivní. Sám beru na sebe i řadu nepřesných přihrávek. I mně chyběla kvalita. Vytvořili jsme si pár šancí, ale mělo jich být daleko víc, takže převládá zklamání z našeho výkonu," nevykrucoval se Nezmar.

Navzdory porážce si ale Liberečtí v tabulce výrazně nepohoršili. Se ziskem šesti bodů ztrácejí jediný bod na vedoucí trio Sparta, Jablonec, Brno.

Reklama

Související témata: