Hlavní obsah

Mladý sparťanský střelec Kadlec se už zase probouzí. S Kweukem nám to klape, libuje si

Praha

Dlouhých devět měsíců čekal na další ligový gól k sedmnácti, jež měl na kontě. V minulém kole na Slovácku sparťanský útočník Václav Kadlec střelecké prokletí zlomil, i když mu k tomu pomohla penalta, v nedělním duelu s Českými Budějovicemi se už ale trefil ze hry a naznačil, že by se zase mohl dostat do někdejší formy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z gólu Václava Kadlece proti Českým Budějovicím.

Článek

„Na úroveň, kterou měl předtím, než ho začala pronásledovat zranění a zdravotní problémy, se zatím nedostal, ale v přípravě tvrdě pracoval a herní pohoda je z něho cítit. A s Kweukem jim spolupráce klape," kvituje Kadlecovo probuzení i letenský kouč Vítězslav Lavička.

Poděkování pro Lea i Řepku

Byl to hodně laciný gól, který Jihočeši v nedělní partii na liduprázdné Letné Kadlecovi nabídli. Exsparťanský stoper v českobudějovických službách Řepka zaváhal, gólman Daněk uklouzl a napálil balón jen do dotírajícího Kweukeho, od něhož se míč odrazil ke Kadlecovi.

„Řepka mi ponechal dost místa. Až mě to překvapilo," nezastíral Kadec, že ke gólu přišel hodně lacino. Přičiněním Řepky, ale i zásluhou kamerunského snajpra na hrotu letenského útoku Kweukeho.

„Hraje se s ním výborně. Není třeba celý zápas vidět, ale přijdou dva tři momenty, kdy dá Leo gól a na dva další nahraje. Tak jako proti Budějovicím mně a Kadeřábkovi," pochvaloval si mladý Kadlec spolupráci s Kweukem.

„Je naším nejdůležitějším hráčem. A troufnu si tvrdit, že i nejlepším. Navíc jsme spolu v minulosti na hrotu útoku hrávali, takže si spolu rozumíme. Rozhodně víc, než když v minulém kole v Uherském Hradišti nastoupili s Albáncem Balajem, s nímž podobné návyky ještě pochopitelně vypěstované nemáme."

Kupodivu i přítomnost Tomáše Řepky si Kadlec pochvaloval. „Až mě překvapilo, kolik prostoru nám celý zápas nechával. Moc to nezvládal. I situaci před třetím gólem vypustil," udivilo mladého sparťanského útočníka, že jindy obávaný a řízný stoper si na Letné počínal jako hotový anděl a domácímu týmu cestu ke třem bodům hodně usnadnil.

Už se zase zvedám, přiznával

Jemu samotnému pak ke střeleckému probuzení. „Po zranění a operaci jsem byl psychicky hodně dole, ale teď už se zase probírám. Povedla si mi letní příprava, cítím trenérovu důvěru, což všechno mně strašně pomáhá. Dva vstřelené góly pochopitelně také," vysvětloval Kadlec svou podzimní proměnu a nezastíral, že by se časem rád vrátil i do reprezentace.

Dodnes figuruje ve statistikách jako nejmladší střelec reprezentační historie, takže by k premiérové trefě v kvalifikačním duelu s Lichtenštejnskem rád přidal další góly. „Neupínám se k tomu. Ale když budu hrát dobře a zase dávat góly, mohl bych se v národním mužstvu opět objevit," uvědomuje si mladý sparťanský fotbalista, že při současné mizérii s útočníky jeho šance na reprezentaci každým gólem rostou.

Reklama

Související témata: