Hlavní obsah

Podaný musel spolknout hořký teplický debut

Teplice

Rozpačitý debut s porážkou. Tak dopadla pro fotbalového záložníka Jakuba Podaného premiéra v teplickém prvoligovém dresu. Odehrál celé utkání s Jabloncem, ve kterém „jeho“ nový tým prohrál vysoko 0:4.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Nová posila teplického celku Jakub Podaný při utkání s Jabloncem.

Článek

„Takový tragický vstup do nového působiště by asi nepotěšil nikoho. A já jsem si něco podobného nepředstavoval ani v černých snech," hlesl fotbalista, který přišel na roční hostování z pražské Sparty.

„Přitom si myslím, že jsme chvílemi měli proti Jablonci více ze hry, ale soupeř nás absolutně potrestal a vyučil z efektivity. Je to kruté, inkasovali jsme čtyřikrát. Jablonecké brejky byly hrozivé a asi polovina jejich šancí skončila v naší brance," smutnil hráč, který naskočil do zápasu po třech dnech v klubu. „Snažil jsem se co nejvíce držet pokynů od trenéra. Na utkání jsme se připravovali, ale nakonec jsme to zkazili," nehledal výmluvy. „I za nepříznivého stavu jsme chtěli dát aspoň jeden gól. Nevyšlo to," klopil zrak Podaný.

Kopic:  Lafata si jede to svoje

Spokojeně naopak opouštěli teplická Stínadla jablonečtí fotbalisté. Hřál je pocit, že si drží přední příčku v tabulce. „Byli jsme lepší před brankami. Doma proti nám soupeři brání, ale venku máme pro ofenzivu více prostoru. David Lafata si jede to svoje, dal už pět gólů a zase nás střelecky táhne. A je dobře, že i Tomáš Čížek přidal tři góly. Já vstřelil zatím jen jeden," usmál se záložník Jan Kopic.

Další záložník Jan Kovařík potvrdil, že tým má pořád ofenzivní sílu. „Myslím, že směrem dopředu hrajeme dobře, a chceme vyhrávat. O titulu ale nemluvíme. Jen řeknu, že je naším cílem atakovat vrchní místa v tabulce. Po nevydařeném jaru jsme mákli v přípravě a zatím nám to vychází. Věřím, že ani dál nebudeme ztrácet moc bodů," naznačil ambice.

Reklama