Hlavní obsah

Penaltu nevrátíme a zbytečně jsme se oslabili, mínil Soukup o vyloučení Řepky

Jablonec

Českobudějovický stoper Tomáš Řepka neunesl inkasovaný druhý gól Jihočechů z penalty v zápase v Jablonci a po protestech směrem k rozhodčímu uviděl v 88. minutě žlutou kartu a poté byl vyloučen. Hosté tak dohrávali jen o deseti.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Českobudějovický obránce Tomáš Řepka (vlevo) v souboji s jabloneckým útočníkem Davidem Lafatou.

Článek

„Určitě šlo o reakci na ten pokutový kop. Tomáš musel vidět, jestli to byl faul nebo ne," uvedl budějovický trenér Miroslav Soukup. „Mrzí mě, že nepřenášíme emoce do hry a necháváme se unést takovými věcmi. Na lavičce jsme zápas intenzivně prožívali, ale troufnu si tvrdit, že dnes liga nekončí," přemítal kouč poražených.

„Místo toho, abychom si ze zápasu vzali to dobré a uznali, že jsme prohráli se silným a kvalitním soupeřem, upínáme se k momentům, které by ve fotbale být neměly. Penaltu nevrátíme, jenže už teď je jasné, že půjdeme oslabeni do dalšího zápasu," usoudil trenér. „Kromě potrestaného Řepky nám bude po reprezentační přestávce proti Slovácku nejspíš chybět i zraněný Riegel. Takže ztráta dvou hráčů pro důležitou fázi podzimu nás poškodila možná víc, než výsledek z Jablonce," tvrdil Soukup.

Markovič uznal chybu

Penaltového zákroku na jabloneckého kanonýra se dopustil srbský útočník Miroslav Markovič. „Měl jsem hlídat Lafatu při standardních situacích. Kontakt tam byl a rozhodčí to písknul jako penaltu. Nevím, jestli musela zrovna být nebo ne, ale beru to tak, že jsem udělal chybu. Věděli jsme, že Lafata je výborným střelcem a bohužel pro nás to opět potvrdil," líčil budějovický fotbalista.

Jediný gól Jihočechů vstřelil Jakub Řezníček: „Ta moje branka ale nestačila. Mohl jsem naše vedení přitom ještě pojistit, v jasné šanci jsem pálil moc nahoru. Jablonec nás ale přehrával, nestačili jsme pohybem ve středové řadě. A ta penalta? Míra Markovič stál u Lafaty a rozhodčí to pískl. O důvodu Řepkova vyloučení nic nevím, protože jsem byl na půlce a chtěl jsem rozehrávat."

Reklama