Hlavní obsah

Co bylo v Křetínského kabele? Pelta prý policii žádné důkazy nedal

Praha

Fotbalový národ netrpělivě čeká, až se veřejně odhalí obsah tajemné „Křetínského kabely“ a definitivně se rozpoutá další velká aféra v českém fotbale. Jenže od triumfálního příjezdu majitele Sparty Daniela Křetínského na Strahov uplynul už měsíc a celá záležitost se začíná vyvíjet jinak, než se očekávalo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Co nesl Daniel Křetínský ve své kabele? To zřejmě zatím neví ani policie.

Článek

Svazový předseda Miroslav Pelta odmítá cokoliv prozradit a dušuje se, že důkazní materiál od prvního muže Sparty předal protikorupční policii. Jenže podle deníku Insider ani jeden z výše jmenovaných mužů policii nic nepředal, přestože již oba byli na výslechu stejně jako například bezpečnostní manažer Martin Synecký a  předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková.

"Žádný důkaz nepředali," cituje deník svůj vysoce důvěryhodný zdroj. Předseda FAČR však ještě před pár dny tvrdil něco zcela opačného.

„Zmiňované materiály od doktora Křetínského jsem předal policii a ani členové výkonného výboru se tudíž nedočkali a nedočkají žádných bližších informací," sdělil Pelta po zasedání výkonného výboru.

Celá kauza odstartovala před měsícem po porážce Sparty v Plzni po kontroverzní penaltě. Křetínský si vyžádal audienci u svazového předsedy, na kterou s patřičným mediálním humbukem dorazil se zmíněnou kabelou, která měla být naplněna důkazy.

Pelta po setkání prohlásil: „Jsem zdrcen z toho, co se ke mně dostalo. Jsou to bohužel věrohodné informace." Poté se rozběhla řada spekulací kolem údajné korupce v českém fotbale či ovlivňování jeho výsledků albánskou mafií.

Reklama

Související témata: