Hlavní obsah

Teplice zvládly Olomouc, Sparta je na dosah

TEPLICE

První z trilogie těžkých zkoušek stále neporažení tepličtí fotbalisté ustáli a drží se po 13. kolech ligy jen v tříbodové vzdálenosti od vedoucí Sparty, naopak svému nedělnímu soupeři z Olomouce, který je třetí, utekli na přímo propastný sedmibodový rozdíl.

Článek

Po duelu Teplic v Liberci přijede na Stínadla právě lídr ligy a v zápase podzimu bude muset předvést o mnoho lepší výkon, než jakým se prezentovala zejména v první půli Olomouc.

Co rozhodlo šlágr kola? Když se teplickým útočníkům podaří dát gól, mohou si být téměř jisti, že to bude stačit na výhru. Brankář Poštulka si ze své sítě vyzvedával balón naposledy v 7. kole v Brně a jeho ligová neprůstřelnost trvá už úctyhodných 549 minut. Soused Severočechů v tabulce z Olomouce toužil tuto sérii utnout, ale jejich bilance tohoto ročníku čtyř vstřelených branek na soupeřových hřištích strach rozhodně nebudila.

"Zažíváme naprostou eufórii. Takhle dlouho jsem gól nedostal snad ani ve Spartě. Jestli skončíme s Teplicemi v lize druzí, budu si toho vážit víc než všech titulů na Letné," hlásil Tomáš Poštulka.

Hanáci chtěli penaltu

Hosté cítili po zápase hořkost. Blízko gólu mohli být ve 33. minutě, kdy se za stavu 1:0 po souboji Hunala a Bednáře kolem sudího Beneše seskupili rozzlobení Hanáci a marně se dožadovali penalty. "Jestli předtím pískl po mém zákroku na Velebu penaltu pro domácí, byla tato mnohem jasnější," zlobil se útočník Aleš Bednář.

"Já nevím, bylo to v mžiku, k nějakému kontaktu tam mohlo dojít, byl tam i Pepa Kaufman, ale záleží jak to posoudí rozhodčí," hodně vyhýbavě odpovídal druhý aktér souboje Tomáš Hunal.

Sebedůvěra domácích podložená podzimními výsledky byla do přestávky znát na každé akci. Příklad: brankář Poštulka si tak dovolil kličku na olomouckého útočníka Bednáře a o několik minut později jej zase dokonale zmátl přihrávkou do protipohybu.

Po dvaceti minutách se s hodně defenzivní taktikou prezentující Hanáci jen ohlíželi za útoky domácích, ať už byl jejich režisérem vpravo Doležal či vlevo Verbíř. Diváci skandovali "Mistři, mistři" a trenér Olomouce Uličný poslal rozcvičovat náhradníky, mezi nimiž byli i dříve stabilní hráči základní sestavy Kobylík, Babnič i Reiter. "Sestava hostů nás překvapila, čekali jsme, že budou všichni hrát," uvedl autor jediné branky zápasu Michal Doležal.

Kobylík hru oživil

Zásahy do sestavy Uličný provedl až o přestávce a na hru jeho týmu měly očividný efekt. Pětice středopolaře v čele s Kobylíkem konečně začala větrat defenzívu Teplických. "Chvílemi jsme nevěděli, co hrát, docházely nám síly a ke konci už jsme se soustředili jen na to, abychom udrželi výhru," přiznal Hunal. "Já jsem čekal, že budu na lavičce. Taktika byla prostě taková, abychom nedostali gól," pravil David Kobylík. "Ano, chtěli jsme hrát na 0:0, penalta nás hodně zaskočila," uvedl kouč poražených Petr Uličný. Teplice vyhrály zaslouženě.

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 15. Doležal (z pen.). Rozhodčí: Beneš - Filípek, Pokorný. ŽK: Mašek - Bednář, Randa. Diváci: 6345.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Klein, Hunal, Krmaš - Doležal, Benát, Sabou, Verbíř (90. Ryška) - Veleba (68. Tesařík), Mašek (86. Brožík). Trenér: Mareček.
Olomouc: Vaniak - R. Hubník, Kovář, Kučera, Škerle (46. Babnič) - König, Prekop (46. Reiter), Špiláček, Randa - Bednář, Vyskočil (46. D. Kobylík). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: