Hlavní obsah

Disciplinárka udělila Slavii pokutu za pyrotechniku od fanouška

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace potrestala Slavii Praha pokutou dvacet tisíc korun za nesportovní chování jednoho z diváků při zápase 13. kola Gambrinus ligy s Plzní. Fanoušek vhodil v druhé půli na hřiště poblíž hostujícího beka Davida Limberského petardu, což vedlo k přerušení duelu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňští fanoušci při utkání se Slavií v Edenu.

Článek

Slavia nepyká za fanoušky v této sezóně poprvé. Disciplinárka udělila klubu po zářijovém derby se Spartou pokutu 150 tisíc korun za špatnou pořadatelskou službu. Pražané byli potrestáni za používání zakázané pyrotechniky, vniknutí fanouška na hrací plochu a za to, že někteří domácí příznivci rasisticky uráželi hostujícího útočníka Léonarda Kweukeho. Vedení Slavie se následně proti verdiktu odvolalo.

V rámci běžné agendy mají na jedno ligové kolo kvůli čtvrté žluté kartě zastavenou činnost slávisté Ondřej Petrák a Tomáš Mičola, Libor Došek ze Slovácka, jihlavský Marek Jungr, Michal Škoda z Brna a sparťan Kweuke. Stejný trest dostal za vyloučení jablonecký brankář Michal Špit.

O zápas více si odpyká za vyloučení a surovou hru v druhé lize mostecký Jan Procházka. Jednozápasový distanc za čtvrtou žlutou kartu mají žižkovský Pavel Besta, Pavlos Efthymiadis z Čáslavi, karvinský David Mikula, Jan Krob z Vlašimi a znojemský Tomáš Okleštěk.

Reklama