Hlavní obsah

Paclík má problém a hraje vabank, chová se však nenormálně, říká Pelta

Praha

Důrazně vyvrací obvinění plzeňského majitele Paclíka, že v korupční kauze straní Spartě a jejímu bosovi Křetínskému. První muž českého fotbalu Miroslav Pelta tvrdí, že situace je vážná a že Plzeň nařčená z korupce opravdu problém má. „Je tady mela, vyhrotilo se to jako Kdo s koho. Jsem z toho nešťastný, škody pro fotbal jsou ohromné,“ říká předseda FAČR.

Foto: Petr Horník, Právo

Debata dvou fotbalových šéfů - jablonecký Miroslav Pelta (vlevo) a plzeňský Tomáš Paclík.

Článek

Hned po úterním sezení s Křetínským a vzájemném špitání do ouška za dveřmi, které zůstaly pro ostatní členy strahovského fotbalového tribunálu zavřené, sdělil předseda disciplinární komise Jiří Golda, že si chce vyslechnout i Peltu. "Zapojíme ho do vyšetřování kauzy," pravil, když objasňoval kroky, jimiž se chce dál ubírat.

„Když mě pozve, tak přijdu. Nemám s tím problém," ujišťuje Miroslav Pelta.

Otázkou je, zda by byl před Goldův tribunál předvolán jako předseda asociace, nebo zástupce Jablonce. Zatím se přece jedná výhradně o ovlivnění jarního zápasu jeho Jablonce s Plzní. „Tak to nevím, jen čtu, co se o mně píše. Naučil jsem se už ovládat svůj nový iPad..." zlehčuje Pelta.

Jinak je ovšem pod palbou Tomáše Paclíka. Šéf Plzně tvrdí, že Pelta straní Spartě.

„Já přece žádnou kauzu nezačal, jsem předseda. A je nenormální, jak Tomáš Paclík v krizové situaci zareagoval, jak se chová," kroutí hlavou Pelta.

Na druhou stranu přiznává, že třeba při jednání na výkonném výboru se s Paclíkem většinou názorově shodují, při úterním zasedání spolu vycházeli úplně normálně.

Plzeň zvolila účinnou taktiku

„On je takový ode zdi ke zdi. Před valnou hromadou tvrdil, že když budu zvolen, radši prodá svůj klub. Pak mě zase ujišťoval, že mě jako předsedu podporuje. V korupční kauze ale jeho způsob reakce ke svazu a ke mně jako předsedovi už dávno překročil rámec slušného chování," ohrazuje se Pelta.

Dovede se však do Paclíkovy situace vžít. „Hraje vabank, on ten problém má. Na lidi to zabírá, není to špatná taktika... Média musí být šťastná, že Paclíka mají. Vždycky jim nějaký článek vyrobí. Horší je Křetínský. Nemluví vůbec a ani nevíte, co si myslí," srovnává oba protagonisty korupční kauzy s úsměvem.

Objevují se názory, že pokud Křetínský nepředloží žádné důkazy, mělo by to smést i Peltu, který mu skočil na špek. „Tomu vůbec nerozumím. Naopak, jako předseda přece budu slavit, když se prokáže, že nikdo nic nespáchal. Nestraním nikomu, nevyrábím důkazy. Mám radost, když Spartičku s Jabloncem porazíme," ujišťuje šéf asociace a zároveň první muž jabloneckého klubu.

Reklama