Hlavní obsah

Puček vyfasoval distanc a ukončil kariéru

PRAHA

Fotbalový rozhodčí Lubomír Puček ukončil kariéru. Reagoval tak na distanc, který mu do konce podzimu vyměřila komise rozhodčích za chyby v prvoligovém utkání Sparta Praha - Mladá Boleslav. Puček rozhodnutí oznámil ČTK telefonicky cestou z pražského jednání disciplinární komise, kde vystupoval jako svědek.

Foto: internet

Ilustrační foto.

Článek

O Pučkově potrestání rozhodla komise rozhodčích fotbalového svazu už na úterním jednání, ale sám potrestaný se to dozvěděl až dnes a navíc zprostředkovaně, což jej pořádně namíchlo.

"K jednání komise mě nikdo nepozval, a já se tudíž nemohl nijak bránit," rozhořčil se odpoledne Puček, který na Strahově vypovídal před disciplinární komisí kvůli jinému případu. Večer potom oznámil, že definitivně ukončuje svou rozhodcovskou kariéru.

"Pod touto komisí už nemám důvod v kariéře pokračovat. Nemohu se smířit s tím, že se nepostupuje podle pravidla padni komu padni," uvedl rozhodčí. Podle jeho mínění mu byla činnost zastavena nikoli kvůli jeho chybám, ale kvůli tomu, že nevyhrál pražský favorit. "Už po utkání po stadionu kolovalo, že si do konce podzimu nepísknu. Jsem z dění v našem fotbale znechucen a nebudu už řídit ani nižší soutěže," prohlásil nejzkušenější aktivní český fotbalový arbitr.

Puček prý pochybil

Šéf komise rozhodčích Jaroslav Melichar uvedl, že Puček udělal v zápase Sparta - Mladá Boleslav tři prokazatelné chyby. Všechny se odehrály v závěru utkání a ovlivnily výsledek. Podle komise sudí neodpískal před mladoboleslavským gólem faul na Kováče uprostřed hřiště, poté přehlédl Skálovu ruku v šestnáctce a nakonec měl udělit druhou žlutou kartu Sivokovi za úmyslnou ruku.

"Ve všech případech rozhodčí mohl situaci ze svého postavení dobře posoudit," vysvětlil Melichar. Hosté v Praze vyhráli 1:0. Puček už nemohl pískat o víkendu a měl přijít i o další tři ligová kola, která do podzimního konce první ligy zbývají.

Byl i při finále PVP

Puček na jaře popáté v řadě triumfoval v anketě Křišťálová píšťalka o nejlepšího domácího rozhodčího. V letošním ročníku rozhodoval zápasy v prvních sedmi kolech, na další ale čekal čtyři kola a naposledy se představil v Praze na Letné.

Na listinu prvoligových rozhodčích byl zapsán v roce 1991, o rok později už pískal své první pražské derby. V roce 1994 byl v Kodani při finále PVP, které řídil Václav Krondl, jako čtvrtý rozhodčí.

Reklama