Hlavní obsah

Plzeň zúžila kádr, Hora jde hostovat do Budějovic

Plzeň

Fotbalová Plzeň nejprve posílila svou ofenzivu nákupem jihlavského Tecla a jabloneckého Kovaříka, teď přišel čas kádr pro jarní část sezóny zúžit. Ofenzivní záložník nebo útočník Jakub Hora odchází hostovat do Českých Budějovic, další mladík Martin Sladký se pokusí získat větší herní praxi na hostování v druholigovém Táborsku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Hora (uprostřed) si na jaře pokračování Evropské ligy neužije.

Článek

Dva mladí fotbalisté Viktorie Plzeň opustili v pondělí kabinu ve Štruncových sadech a zamířili na půlroční hostování. „Jakub Hora posílí před startem jarní části České Budějovice, Martin Sladký se popere o šanci v dresu druholigového Táborska," řekl k odchodu obou mladíků tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

„Tento postup jsme zvolili po domluvě s hráči i trenérem Vrbou. Z důvodu velké konkurence v záložní řadě by nedostávali tolik příležitostí, ve svém věku však potřebují především herní praxi," vysvětlil mluvčí.

Obě hostování platí do 30. června 2013. „Věříme, že Jakub i Martin budou pravidelně nastupovat a následující měsíce pro ně budou přínosem. V létě pak budou mít možnost opět se poprat o místo ve Viktorii," zakončil Pillár.

Zatímco Sladký má na svém kontě jen dva ligové starty, bývalý slávista Hora si v nejvyšší soutěži připsal 52 utkání a tři vstřelené branky, na podzim si navíc zahrál i Evropskou ligu. Na jihu Čech ho čeká boj o ligovou záchranu.

Reklama

Související témata: